Noutăţi

05.03.2013 08:57

Borussia Dortmund - Shakhtar, 21.45 la Canal 3. Şahtior merge să cucerească Dortmundul

Mircea Lucescu riscă diseară, luînd Borussia cu asalt. ”Vom presa din start şi vom juca la victorie”, promite antrenorul român. "Avem mai multă siguranţă", a mărturisit fundaşul Kucer.

A condus de două ori în tur, dar a fost mereu egalat. Mircea Lucescu schimbă foaia. Nu vrea să-şi mai lase adversarii să domine, cum a păţit pe "Donbass Arena". După 2-2 la Doneţk, antrenorul lui Şahtior ameninţă Dortmundul cu un joc ofensiv în fieful campioanei Germaniei, pe care a spionat-o miercuri, în "sfertul" de Cupă cu Bayern. Liderul autoritar din Bundesliga i-a dat reţeta succesului.

"Mergem să atacăm din primul minut, jucăm la victorie", a promis Il Luce, în bisăptămînalul Kicker. Susţinut de Raţ: "Este nevoie să riscăm, dar nu să ne aventurăm, şi să marcăm mai mult decît ei".

Repetiţia generală de vineri, 4-1 cu Volin Luţk, primul meci oficial din 2013 după alte patru amicale jucate între manşele cu Borussia, le-a dat destulă încredere "minerilor" ucraineni. Douglas Costa, autorul golul doi la Doneţk şi posibilul înlocuitor al lui Willian, anunţă: "Dacă jucăm la fel, putem să batem şi la Dortmund". "Avem mai multă siguranţă", l-a completat fundaşul Kucer, absent în tur.

O motivaţie în plus are Luiz Adriano, care nu a marcat decît într-un meci din 6 disputate în acest sezon de Ligă, toate însă cu Nordsjaelland. Vrea să dedice golul Aliciei, fetiţa sa abia născută.

40% şanse după egal în tur
Statistica spune că Şahtior s-a calificat de două ori din 5 încercări după ce a remizat acasă în prima manşă. Întîia dată a eliminat chiar o echipă germană, în turul 3 al Cupei UEFA 2004-'05. După 1-1, a învins-o pe Schalke la Gelsenkirchen (1-0). Un scenariu la fel de fericit s-a repetat în aceeaşi competiţie şi în aceeaşi fază, 1-1 şi 1-0 cu Nancy, în stagiunea 2006-'07.

"Dacă deschidem scorul la Dortmund, avem 80 la sută şanse să cîştigăm. Dacă înscriu ei primii, ne va fi însă de două ori mai greu să ne mai calificăm" (Răzvan Raţ, fundaş Şahtior)

"Nu ne gîndim la egal, deşi ne-ar putea conveni. Trebuie să jucăm la victorie! Şahtior este extrem de periculoasă, dovadă că ne-a dat două goluri în tur" (Robert Lewandowski, atacant Dortmund)

2 goluri, cel puţin, a marcat Dortmund în fiecare dintre cele trei dueluri cu Şahtior. Borussia nu a fost niciodată învinsă în 7 meciuri şi nici eliminată de o echipă din Ucraina

11 din cele 14 goluri ale lui Şahtior în actuala Ligă au fost reuşite de brazilieni. Celelalte 3 le aparţin lui Srna, în turul cu Borussia, şi lui Mhitarian, "dublă" cu Nordsjaelland

Sursa: GSP.ro