Noutăţi

02.04.2013 20:18

LIVE VIDEO Bayern - Juve (21:45), Canal 3. Ciocnirea titanilor

Campioana şi liderul la zi din Italia va da piept cu liderul la zi din Germania într-una din acele confruntări care pot fi, fără exagerare, numite "finale din sferturi". "Bătrâna Doamnă" vizitează Bavaria pentru prima manşă a sferturilor de finală a UEFA Champions League, marţi, 2 aprilie, ora 21:45, ÎN DIRECT la Canal 3.

MECIUL SE VEDE LIVE AICIBayern domină autoritar Bundesliga, reuşind în ultima etapă chiar un extraordinar 9-2 cu Hamburg. Echipa lui Heynckes are un avantaj de 20 de puncte faţă de a doua clasată, campioana en-titre Borussia Dormtund. Dincolo, Juventus domină Serie A, deşi nu într-o manieră la fel de categorică: doar 9 puncte avans faţă de locul 2, Napoli.

Două din cele mai titrate echipe ale competiţiei, cu 4, respectiv 2 titluri, Bayern şi Juve luptă pentru un loc în semifinale, cu şanse aproximativ egale, cu un uşor poate avantaj de partea nemţilor. Cele 22 de titluri în Germania ale bavarezilor şi cele 29 de "scudetto" ale lui Juve sunt argumente suficiente că ne aflăm în faţa unei "ciocniri a titanilor".

Statistica, uşor de partea "Bătrânei Doamne"

Deşi sunt două vechi "cliente" ale competiţiei, Bayern şi Juve nu s-au întâlnit în UCL până în 2004, iar de atunci s-au mai "ciocnit" doar în şase meciuri, de fiecare dată în grupe, cu un bilanţ uşor favorabil italienilor: 3 victorii, faţă de cele două ale germanilor. Ultimul meci dintre cele două echipe, însă, a fost câştigat de Bayern cu 4-1, în sezonul 2009-2010, chiar la Torino.

Este, aşadar, prima întâlnire de totul sau nimic dintre cele două forţe continentale. Bayern nu a mai luat Liga Campionilor din 2001, în timp ce Juve a câştigat trofeul ultima oară în 1996.

Cele două formaţii seamănă foarte mult, bazându-se pe o defensivă solidă şi pe forţa arătată pe teren propriu. Poate de aceea, "dubla" se va decide la mijlocul terenului, acolo unde Schweinsteiger şi Javi Martinez se vor duela cu Marchisio şi Pirlo. Spaniolul din echipa lui Heynckes este suspendat pentru meciul tur, astfel încât în locul său ar putea apărea Gustavo în prima partidă. În atac, Mandzukic şi Vucinic au de rezolvat o "afacere" balcanică, iar în cele două porţi sunt doi titani: Neuer şi Buffon. Dacă există ceva de care aceste meciuri nu duc lipsă, sunt vedetele.

Heynckes a luat Liga Campionilor învingându-l chiar pe Conte

La nivel tactic, cei doi antrenori propun două modele distincte: 4-2-3-1-le lui Heynckes contra 3-5-2-le lui Conte. Neamţul vrea să o părăseacă pe Bayern câştigând Liga Campionilor, înainte de a-i ceda locul lui Guardiola.

Ar fi a doua oară când câştigă competiţia, după ce, în 1998, a reuşit să o facă pe banca lui Real Madrid. Atunci, Real Madrid învingea, în finala de la Amsterdam, chiar Juventusul în care juca Antonio Conte. Care are, iată, prilejul să-şi ia revanşa în faţa rivalului său.

Echipe probabile:

Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Schweinsteiger, Gustavo - Muller, Kroos, Ribery - Mandzukic
Antrenor: Jupp Heynckes

Juventus: Buffon - Barzagli, Chiellini, Bonucci - Lichsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Matri, Vucinic
Antrenor: Antonio Conte