Noutăţi

06.12.2012 09:33

Bayern s-a răzbunat pe BATE Borisov și a câștigat grupa F

Bayern Munchen a jucat partida cu numărul 450 pe propriul teren în toate competițiile europene și a tratat serios înfruntarea cu BATE Borisov. S-au impus clar, probabil și din dorința de revanșă pentru partida din tur, atunci când bielorușii au câștigat surprinzător cu 3-1.
Revenit de puțin timp pe teren, golgheterul nemților, Mario Gomez, a reușit să deschidă scorul în minutul 22 și a semnat cel de-al 25-lea său gol în Champions League. Cele două echipe nu au mai reușit să mai puncteze până la intrarea la cabine, chiar dacă și-au creat numeroase echipe de gol.
Cu toate că Bayern a rămas în minutul 50 în inferioritate numerică după eliminarea lui Jerome Boateng, gazdele nu au cedat inițiativa. Doar patru minute mai târziu, Muller a reluat cu latul din careul mic, dintr-o poziție suspectă de offside.
La distanță de 10 minute Shaqiri și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor după ce a reluat cu capul din centrarea lui Mario Gomez. Egalitatea s-a restabilit pe teren după ce Polyakov a văzut și el cartonașul roșu. Recent intrat pe gazon, Alaba a fost servit foarte bine de Ribery, iar apoi austriacul a majorat diferența la patru goluri, printr-un voleu de la 12 metri.
BATE Borisov a ieșit cu capul sus din Champions League și a marcat golul de onoare cu un minut înainte de fluierul de final – Filipenko a șutat de la limita careului, mingea a atins bara, dar a intrat până la urmă în poarta lui Neuer.
Bayern se impune cu 4-1, câștigă grupa și se califică în optimile de finală a Champions League, în timp ce bielorușii le iau surprinzător fața francezilor de la Lille și ajung în Europa League.
Sursa: digisport.ro