Noutăţi

06.12.2012 09:41

Barcelona a trimis în teren o echipă experiementală, dar nu i-a făcut cadou meciul Benficăi

Fără Valdes, Xavi, Iniesta, Fabregas sau Busquets nici măcar trecuți pe foaia de joc și cu Messi pe banca de rezerve, Barcelona a arătat precum o fantomă în comparație cu echipa care domină La Liga din acest sezon.
În prima repriză, oamenii lui Vilanova au avut o singură ocazie prin Tello, însă talentatul jucător catalan nu a pus în pericol poarta lui Artur. Mult mai mult de muncă a avut însă omologul acestuia – Pinto.
Cu sabia de-asupra capului, Benfica era obligată să învingă pentru a reuși calificarea, deoarece la egalitate de puncte cu Celtic avea avantajul rezultatelor directe (2-1 la Lisabona, 0-0 în Scoția). Portughezii au atacat în valuri, dar nu au reușit să treacă de defensiva catalană.
Pinto a scos providențial în fața lui Rodrigo și apoi în fața lui Lima în minutele 31 și 34, pentru ca apoi și John să rateze până la pauză.
După ieșirea de la cabine și Barcelona a început să conteze în atac, iar în minutul 56 David Villa a trimis primul șut pe spațiul porții din acest meci. Doar două minute mai târziu publicul a explodat de bucurie, deoarece Tito Vilanova l-a scos pe Rafinha și l-a trimis în teren pe Messi.
Argentinianul urmărea să înscrie pentru a se apropia de recordul lui Gerd Muller – 85 de goluri într-un sezon. Messi a avut două ocazii destul de bune de a înscrie, a avut parte de două lovituri libere de la aproximativ 20 de metri, dar o dată a tras peste poartă, iar apoi execuția sa a fost parată de Artur.
Cel mai important moment s-a desfășurat în minutul 85, atunci când vedeta Barcelonei s-a accidentat la un duel cu portarul Benficăi și a părăsit terenul pe targă.
În minutele de prelungire, Benfica putea obține victoria și implicit calificarea, dar șutul lui Maxi Pereira din interiorul careului a trecut peste bară.
Partida s-a încheiat cu scorul de 0-0, iar Barcelona s-a calificat de pe primul loc în optimile Champions League. Alături de catalani și Celtic a făcut pasul decisiv după victoria împotriva lui Spartak Moscova, iar Benfica va evolua în șaisprezecimile Europa League.
Sursa: digisport.ru