Noutăţi

06.12.2012 09:45

Chelsea a făcut scorul serii, dar a devenit prima deținătoare a titlului care nu se califică în optimi

Cu gândul mai mult la jocul de la Donețk, campioana Europei a început destul de relaxată partida de pe Stamford Bridge contra danezilor de la Nordsjaelland. Pentru o calificare în optimile Champions League, Chelsea trebuia să învingă și să spere că Juventus va pierde în Ucraina.
Mai întâi Victor Moses și apoi Torres au trecut pe lângă deschiderea scorului în primele 15 minute. Scandinavii au amuțit întreg stadionul după ce au primit o lovitură de pedeapsă după un fault al lui Cahill în careu în minutul 30. Căpitanul Stockholm a trimis foarte bine, dar Cech s-a întins după balon și a reușit să mențină tabela neschimbată.
Doar trei minute mai târziu s-a desfășurat același scenariu, doar că la poarta lui Nordsjaelland. Arbitrul a semnalizat un henț în careul danezilor, dar Hazard a ratat și el de la 11 metri.
Centralul a dictat pentru a treia oară penalty în doar 8 minute, iar de această dată englezii au reușit să deschidă scorul. David Luiz a transformat, iar Chelsea s-a instalat la conducerea jocului. A reușit chiar să își dubleze avantajul în prelungirile primei părți prin Torres, care a marcat din poziție de unu la unu cu portarul danez.
Joshua John a redus din diferență la prima fază după reluare, iar Nordsjaelland spera să obțină un rezultat mare pe Stamford Bridge. Numai că nu a fost deloc așa: Chelsea a aflat că Juventus a marcat împotriva lui Șahtior și s-a dezlănțuit înainte să părăsească ediția din acest an a Champions League.
Cahill, Mata, din nou Torres și apoi Oscar au marcat până la final și au stabilit scorul serii în Liga Campionilor: 6-1. "El Nino" Torres a reușit să înscrie mai mult de un gol pentru prima dată din luna aprilie. Ironia sorții și atunci Chelsea s-a impus cu 6-1 într-o partidă cu QPR, însă spaniolul a punctat o dată în plus față de meciul cu danezii.
Cu toate că s-au impus, elevii lui Rafa Benitez nu au obținut decât calificarea în primăvara Europa League, după ce pe primele două locuri s-au clasat Juventus și Șahtior. A fost pentru prima dată în istoria Champions League când deținătoarea titlului nu reușește să treacă de faza grupelor.
Sursa: digisport.ro