Noutăţi

06.12.2012 09:49

Celtic - Spartak Moscova 2-1. Scoțienii se califică în optimi

Celtic Glasgow a învins cu 2-1 pe Spartak Moscova în ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, rezultat care îi asigură echipei lui Neil Lennon calificare în faza următoare.
Fără șanse la un loc în primăvară, cei de la Spartak au venit în Scoția hotărâți totuși să obțină un rezultat bun, dătător de moral, mai ales că echipa și-a schimbat recent antrenorul - Valeri Karpin a fost numit în funcție în locul spaniolului Unai Emery.
Pe terenul pe care Barcelona a cedat în urmă cu o lună, moscoviții au avut puține șanse. Hooper a deschis scorul în prima repriză (21), dar reușita lui Ari (39) a făcut ca echipele să intre la cabine la egalitate.
Partea a doua a fost foarte echilibrată, iar lovitura de grație a dat-o Kris Commons, din penalty, cu 10 minute înainte de final! După acest gol, Celtic s-a mulțumit să-și apere avantajul fragil, iar după fluierul final, petrecerea a fost declanșată la Glasgow. În minutul 88, suedezul Kallstrom a fost eliminat pentru cumul de cartonașe.
Scoțienii visează frumos acum, după calificarea în optimile competiției. Celtic speră să ajungă cât mai departe în Liga Campionilor, unde, în urmă cu aproape 50 de ani, ajungeau să ridice trofeul deasupra capului. În finala Cupei Campionilor Europeni din 1967, Celtic s-a impus cu 2-1 în fața lui Inter, într-o finală disputată la Lisabona.
Sursa: digisport.ru