Noutăţi

06.12.2012 10:02

Şahtior - Juventus 0-1 » N-a fost blat! A fost ofsaid!

Înţelegerea de care se temea Chelsea n-a existat în Ucraina. Dar Lucescu şi Raţ au pierdut primul meci şi locul 1 în grupă după un gol pornit dintr-o clară poziţie de ofsaid.
"Nici un blat, nici un «biscotto», chiar dacă îmi plac biscuiţii, dar eu vreau să cîştig! Meciul cu Juve şi grupa". Şi Mircea Lucescu, "bătrînul pistolar", cum îl numeşte Gazzetta dello Sport, n-a făcut nici o înţelegere cu italienii. Nu a fost egalul de care se temea Chelsea, acea remiză de salon jucată la mijlocul terenului ce îi reteza campioanei Europei orice şansă de calificare, păstrînd ierarhia neschimbată: 1. Şahtior, 2. Juventus. În cele din urmă, englezii au ieşit din Ligă, dar după ce Juve a învins la Doneţk! Încheind prima în ultima clipă exact unde se aştepta mai puţin: pe terenul celei mai lăudate echipe din această serie.
Aseară însă, Şahtior a făcut cel mai prost joc al sezonului tocmai la finalul anului. Nu a mai avut nici forţă, nici inspiraţie în atac, iar apărătorii, mai ales în centru, s-au întrecut în greşeli. Şi, mai mult decît atît, unicul gol al meciului a venit după un ofsaid mare!
În minutul 56, la puţin timp după bara lui Pirlo, Lichtsteiner combină cu Vucinici şi sprintează spre careu. Atacantul opreşte mingea, croşetează doi adversari şi îi retrimite fundaşului dreapta, dar acesta revine din ofsaid. E clar. Nu şi pentru asistentul suedez Klasenius, care nu ridică steagul. "Centralul" Eriksson nu opreşte jocul, lăsîndu-l pe Lichtsteiner să centreze pe linia careului mic, de unde Kucer, speriat de Giovinco, trimite în plasă! Autogol, 0-1.
11 minute mai tîrziu. Ucrainenii sînt aproape de egalare. Raţ, "covrig" în faţa porţii bianconera, Ilsinho îl presează pe Asamoah, care deviază în bară.
A fost o ocazie mare. Nefructificată. Şahtior pierde şi intră în urna "outsiderilor" la tragerea la sorţi din 20 decembrie.
11 metri pentru Juve!
În minutul 20, "centralul" suedez Jonas Eriksson a avantajat-o şi pe Şahtior. Pirlo a centrat în careu, iar mingea reluată cu capul de Chiellini a fost oprită cu mîna de Fernandinho. Henţ pe care nu l-a văzut nici arbitrul de poartă!
Conte blocat de steaguri
După 25 de minute, fanii ucraineni l-au reperat pe Antonio Conte într-o lojă de pe Donbass şi au început să agite steaguri în faţa lui pentru a-l împiedica să vadă jocul. Stewarzii au intervenit ca să-i liniştească pe suporterii portocalii. Aseară, Conte şi-a încheiat suspendarea pe 4 etape, fiind acuzat că nu a dezvăluit un blat pus la cale de jucătorii săi pe vremea cînd antrena la Siena.
Sursa: gsp.ro