Noutăţi

12.03.2013 10:33

Barcelona - Milan (21:45), la Canal3. Cursă infernală a catalanilor

"Această generaţie nu a făcut încă o remontare istorică şi ne-ar plăcea să o facem acum", spunea Xavi Hernandez după înfrângerea cu 2-0 de pe San Siro. Pique l-a completat, în urmă cu câteva zile: "Putem învinge cu 3-0 pe Camp Nou". Remontează sau nu remontează Barcelona? Lumea este atât de prinsă în această dilemă încât pare că nimeni nu-şi mai aminteşte că pe teren se va afla şi AC Milan, o echipă de şapte ori campioană a competiţiei şi care este principala "vinovată" de scorul din tur.

Marţi, 12 martie, UEFA Champions League revine pe Camp Nou. Milanul lui Massimiliano Allegri vizitează Barcelona lui Jordi Roura la adăpostul unui avantaj de două goluri. De trei săptămâni, de când a pierdut pe San Siro, Barcelona pare că şi-a pierdut busola. Iar meciurile jucate între timp nu prea lasă loc de încredere că formaţia blaugrana poate învinge cu 3-0 echipa diavolilor milanezi, când nu au reuşit acest scor nici cu "lanterna roşie" din Primera, Deportivo La Coruna. Dincolo de a fi doar un "accident" în turul de pe San Siro, meciurile care au urmat au dat senzaţia că există o criză a vestiarului catalanilor, cauzată de absenţa îndelungată a lui Tito Vilanova.

Catenaccio versus tiki-taka

Italienii pot miza, ca în tur, pe catenaccio contra tiki-taka, dar, cunoscând capacităţile Barcelonei, s-ar putea închide şi mai mult, cel puţin cât timp avansul de două goluri le-o va permite. Dacă Barcelona nu va trece în runda următoare, ar fi pentru prima oară în ultimii 5 ani când nu ajunge în sferturile de finală ale UCL. Rămâne, totuşi, satisfacţia că în La Liga e greu să mai piardă titlul, având un avans de 13 puncte faţă de locul 2.

Spre deosebire de Barcelona, AC Milan abordează meciul de pe cai mari. De la victoria împotriva catalanilor trupa rossoneri nu a mai pierdut niciun meci, remizând în Derby della Madonina, 1-1, învingând Lazio cu un categoric 3-0 şi câştigând în deplasarea de la Genoa cu un liniştitor 2-0. În ultimul meci, Allegri şi-a permis chiar să menajeze mai mulţi tituari, precum Boateng, Ambrosini, Yepes şi Abate. Cu Barca va lipsi Pazzini, dar milanezii au înlocuitori în lotul de 22 de jucători deplasat în capitala Cataloniei: Abbiati, Amelia, Gabriel, Abate, Antonini, Bonera, De Sciglio, Mexes, Yepes, Zapata, Ambrosini, Boateng, Constant, Flamini, Montolivo, Muntari, Nocerino, Traoré, Bojan, El Shaarawy, Niang şi Robinho.

Barcelona şi-a odihnit şi ea, cu Depor, o parte din titulari, chiar dacă unii ca Messi şi Iniesta au intrat după pauză: Pique, Jordi Alba şi Pedro. Vestea bună e, însă, recuperarea lui Xavi, absent în ultimele 15 zile, după o leziune musculară, care de duminică a revenit la antrenamentele echipei.

Echipe probabile

Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Puyol, Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Alexis, Messi, Pedro
Antrenor: Jordi Roura

AC Milan: Abbiati - Abate, Mexes, Zapata, Constant - Montolivo, Ambrosini, Muntari - Boateng, Niang, El Shaarawy
Antrenor: Massimiliano Allegri

Sursa: Digisport.ro