Noutăţi

03.04.2013 10:42

PSG - Barcelona 2:2. Messi a marcat şi cu PSG, dar a părăsit terenul accidentat

Messi a marcat al 59-lea gol în Ligă, al 51-lea în ultimii 5 ani, şi i-a făcut un frumos cadou lui Tito Vilanova, întors pe bancă după calvarul celor 72 de zile de chimioterapie. Dar Leo s-a accidentat


Totul pînă la el. Pînă la Leo. Cînd Messi s-a trezit, Barcelona a scăpat de presiunea lui PSG. A uitat de accelerările lui Ibra, Lavezzi şi Lucas, nu s-a mai gîndit la bara lui Lavezzi, chiar la start, eliberîndu-şi jocul de tensiune în prima repriză.Pasa cu exteriorul, tipic Copacabana, a lui Dani Alves a dezorientat apărarea "italiană" din faţă, argentinianul, evadat din marcaj, a lăsat balonul să cadă o dată, apoi a şutat la colţul lung. 0-1, în minutul 38. Golul 59 al "puricelui" în Champions, 51 reuşite numai în ultimele cinci sezoane.

Acelaşi biceps femural
Leo l-a liniştit pe moment pe Tito Vilanova, revenit după tratamentul intensiv împotriva cancerului la glanda parotidă pentru a fi sigur de calificare. Ar fi a 6-a oară consecutiv cînd Barca joacă semifinalele acestei competiţii. Nici o altă echipă n-a mai atins o asemenea performanţă în istoria Ligii şi Cupei Campionilor.

Totuşi, altceva l-a întristat pe Tito. În minutul 44, Messi s-a oprit şi, timp de 120 de secunde, n-a mai jucat. Se ţinea cu mîna de coapsa dreaptă şi a rămas lîngă tuşă. Se accidentase, are aceeaşi leziune blestemată de catalani: la bicepsul femural. Azi, după RMN, se va afla şi cît va lipsi (în final, s-a lovit şi Mascherano, la genunchiul drept).

Ibra, din ofsaid mare


Figura de Marlboro Man a lui Beckham (nu mai simţise vibraţia Ligii din martie 2010), parizianul-surpriză la 37 de ani, nu putea afecta seara blaugrana. Dar arbitrii nemţi, da. N-au văzut un ofsaid de un metru la Ibrahimovici şi au validat golul de 1-1. Xavi a marcat apoi din penalty, 1-2, şi se părea că a liniştit definitiv Parisul. Şi prezenţa în semifinale. Însă, după reuşita din ultima clipă a lui Matuidi, francezii mai au o şansă, deşi foarte mică. Mai ales că, sigur, Messi nu va fi la retur.

3 săptămîni de pauză va sta probabil Messi după această leziune la bicepsul femural al coapsei drepte

6 săptămîni va fi indisponibil Mascherano: a suferit o ruptură la ligamentul lateral al genunchiului drept

PARIS SG - BARCELONA 2-2
(Ibrahimovici 80, Matuidi 90+4 - Messi 38, Xavi 89 penalty)
PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Lucas, Beckham (70 Verratti), Matuidi, Pastore (76 Gameiro) - Ibrahimovici, Lavezzi (66 Menez). Antr. C. Ancelotti
BARCELONA: Valdes - Dani Alves, Pique, Mascherano (84 Bartra), Jordi Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Messi (46 Fabregas) - Villa (81 Tello), Alexis. Antr. T. Vilanova
A arbitrat Wolfgang Stark (Germania)


1.200 de euro a costat un bilet la PSG - Barca pe Internet; au fost 750.000 de cereri de bilete

106 meciuri a jucat Beckham în Ligă; e primul britanic care evoluează în CL pentru 4 echipe (Man. United - 77, Real - 26, Milan - 2, PSG - 1)