Noutăţi

10.04.2013 11:30

Dortmund - Malaga 3-2. Conduşi în prelungiri, nemții se califică miraculos

Borussia Dortmund a reușit o calificare nesperată în semifinalele UEFA Champions League în fața celor de la Malaga.

După 0-0 în prima manșă din Spania, Borussia a fost condusă din minutul 25. Joaquin l-a fentat pe Schmelzer și a deschis scorul cu o execuție la colțul scurt. Nemții au egalat până la pauză prin Lewandowski, polonezul finalizând o acțiune spectaculoasă a celor de la Dortmund.

Repriza secundă a fost extrem de spectaculoasă. Weidenfeller a intervenit excelent la lovitura de cap trimisă de Joaquin, iar ultimul sfert de oră a fost unul de neuitat pentru formația lui Jurgen Klopp.

Reus și Gotze au fost la un pas să-și ducă echipa în avantaj, însă portarul celor de la Malaga a salvat de fiecare dată. Pe contraatac, Eliseu a înscris pentru oaspeți, însă dintr-o poziție de ofsaid. La 2-1, cei de la Malaga s-au văzut deja calificați, dar Borussia nu a renunțat la luptă.

În primul minut al prelungirilor, Demichelis a greșit decisiv, iar Reus a marcat un gol care i-a făcut din nou pe nemți să viseze la o calificare între cele mai bune patru formații din Europa. Malaga a cedat complet și nu a reușit să țină de rezultat.

La ultima fază, ibericii au gafat din nou incredibil în apărare, iar Santana a dus-o pe Borussia în semifinalele UEFA Champions League, cu un gol precedat însă de un ofsaid nesemnalizat.

Pentru Dortmund, performanța este una cu adevărat extraordinară, nemții nereușind să se mai califice în semifinalele celei mai importante competiții europene din 1998.

ECHIPELE DE START

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Santana, Schmelzer - Gundogan (86 Hummels), Bender (73 Șahin) - Blaszczykowski (72 Schieber), Gotze, Reus - Lewandowski

Antrenor: Jurgen Klopp

Malaga: Willy - Jesus Gamez, Sanchez, Demichelis, Antunes - Toulalan, Camacho - Joaquin (87 Portillo), Duda (74 Eliseu), Isco - Baptista (83 Santa Cruz)

Antrenor: Manuel Pellegrini