Noutăţi

11.04.2013 17:16

Barcelona - PSG 1-1. Calificare cu emoții pentru catalani

FC Barcelona s-a calificat în semifinalele UEFA Champions League fără a câștiga niciun meci în fața parizienilor de la Paris Saint Germain.

După 2-2 în tur, smuls la ultima fază a meciului de PSG, catalanii n-au fost capabili să se impună nici pe propria arenă. Ba, chiar ar fi putut pierde calificarea în fața unei echipe extrem de ambițioase, care a jucat la sacrificiu.

Fără Beckham în teren, dar cu Ibrahimovic mai montat ca oricând, parizienii au început în forță și au încercat să deschidă scorul cât mai repede cu putință. Nu de alta, dar nu ai șansa de multe ori în viață să dai peste o Barcelona extrem de vulnerabilă, precum cea de miercuri seară.

Fără Messi - menajat, cu Adriano fundaș central, catalanii au vrut să arate totuși că rămân aceeași formație de calibru, dar n-au prea reușit acest lucru. Ce-i drept, spaniolii puteau trece la catedră chiar din minutul 2, dar mingea trimisă de bocancul lui Xavi din lovitură liberă a atins plasa laterală, spre uluiala unui întreg stadion care a crezut că este gol. Până la pauză, ocaziile la ambele porți au alternat, dar era limpede că Barcelona suferea în faza de atac.

În startul reprizei a doua, parizienii, prin Pastore (51), au amuțit asistența spre disperarea fanilor catalani și a lui Messi, care, după ce și-a ros unghiile de nervi, s-a apucat singur să se încalțe cu ghetele de joc. Știa că este momentul să intre.

Iar acesta s-a produs în minutul 62. A fost momentul care a schimbat complet datale problemei. Practic, de atunci a început un alt meci. Copiilor rătăciți de până atunci le-a revenit zâmbetul pe buze și liniștea când l-au văzut pe “tăticul“ lor pe teren.

Elevii lui Vilanova și-au readus aminte brusc că știu să paseze, să verticalizeze, să preseze și, într-un final, să marcheze. Au făcut-o prin Pedro (71) și soarta calificării a fost pecetluită. Pentru că, după golul primit, francezii n-au mai fost în stare să reacționeze, chiar dacă Ancelotti l-a aruncat în luptă și pe Beckham.

Barcelona a ajuns iar în semifinalele UEFA Champions League și va afla vineri adversara.

FC Barcelona - PSG 1-1
Au marcat: Pedro 71 / Pastore 51

FC Barcelona
V. Valdes - D. Alves, Pique, Adriano (Bartra 62), Jordi Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Fabregas (Messi 62), Villa (Song 84)
Antrenor: Tito Vilanova

PSG
Sirigu - Jallet (Van der Wiel 88), Alex, Thiago Silva, Maxwell - Lucas Moura, Verratti (Beckham 83), Motta, Pastore - Ibrahimovic, Lavezzi (Gameiro 81)
Antrenor: Carlo Ancelotti