Noutăţi

25.04.2013 16:27

Borussia - Real Madrid 4-1. Recital Lewandowski! Nemții, cu un picior în finală

Nemții defilează în semifinalele UEFA Champions League. După ce Bayern a demolat-o pe Barcelona, a venit rândul rivalei Borussia să facă instrucție cu Real Madridul pregătit de Jose Mourinho.

Echipa antrenată de Jurgen Klopp a trecut peste pierderea lui Gotze în favoarea lui Bayern și s-au concentrat doar pe partida contra spaniolilor. Tăvălugul german s-a pus în mișcare încă de la primele faze, iar în minutul 6 Reus și Lewandowski au fost extrem de aproape să deschidă scorul. A făcut-o până la urmă polonezul peste doar două minute, dintr-o centrare foarte bună a lui Schmelzer.

Cu toate că au avut o singură ocazie până înainte de pauză, prin Cristiano Ronaldo (23), madrilenii au egalat înainte de intrarea la cabine: Hummels a greșit impardonabil, iar mingea a ajuns la Higuain. Argentinianul l-a servit excelent pe Cristiano Ronaldo, iar portughezul a înscris din interiorul careului cu poarta goală. A fost cel de-al 12-lea gol în tot atâtea meciuri jucate de lusitan în această ediție a UEFA Champions League.

În partea a doua, forma extraordinară a lui Robert Lewandowski a făcut diferența. Polonezul a înscris de încă două ori într-un interval de 5 minute (49 și 54), iar la zece minute de la reluare, nemții conduceau cu 3-1.

Elevii lui Klopp nu s-au retras, iar șutul lui Gundogan (62) a fost respins de Diego Lopez de la vinclu. În minutul 66, Xabi Alonso l-a faultat în careu pe Marco Reus, iar Lewandowski și-a completat pokerul după ce a transformat cu siguranță lovitura de la 11 metri.

În finalul meciului, atât Cristiano Ronaldo (89), cât și Varane (90+3) au ratat două ocazii imense, care ar fi putut să facă puțin mai ușoară misiunea Realului pe "Santiago Bernabeu".

Partida s-a încheiat cu scorul de 4-1, iar Borussia Dortmund pornește drept mare favorită la calificarea în finala Ligii, în returul de peste 6 zile.