Noutăţi

01.05.2013 12:54

VIDEO Real Madrid - Borussia Dortmund 2-0 (3:4 la general). Speranțe deșarte pe final! Nemții merg în finală

Operațiunea întoarcerii rezultatului a dat greș pe Santiago Bernabeu - Real Madrid n-a reușit să remonteze eșecul cu 1-4 din tur și s-a oprit în semifinalele UEFA Champions League.


Borussia Dortmund a suferit prima înfrângere din actuala ediție a competiției, scor 0-2, dar echipa lui Jurgen Klopp și-a asigurat în cele din urmă biletele pentru finală.Băieții lui Jose Mourinho au început tare și au ratat trei ocazii mari de gol în primul sfert de oră. Higuain a fost primul care a scăpat singur cu Weidenfeller, însă portarul Borussiei a respins in corner. Apoi, Cristiano Ronaldo și Ozil au mai irosit două șanse importante, care puteau arunca în aer lupta pentru calificare.După pauză, la scorul de 0-0, nemții au fost aproape să dea lovitura pe contraatac, însă "bomba" lui Lewandowski doar a zguduit transversala. Gündogan a fost și el blocat în ultima secundă de Diego Lopez, înainte ca Benzema să marcheze, pe final, primul gol al meciului.În minutul 88, Sergio Ramos a catapultat și el un șut puternic sub transversală, însă golul său nu a fost de ajuns. În ciuda unor atacuri disperate pe final, s-a terminat 2-0 pentru Real, iar Borussia va bifa a doua finală de UEFA Champions League din istorie, după 4-3 la general în fața "galacticilor". Real Madrid devine astfel prima echipă din istorie care părăsește competiția în semifinale, în trei ediții consecutive!


Dortmund reușește o performanță uriașă după 16 ani, de la acel ultim act disputat la Munchen, în 1997, contra lui Juventus (3-1). Real Madrid iese însă din competiție cu capul sus. Nu a fost o "remontada", așa cum visau fanii spanioli, dar atitudinea arătată de echipa lui Mourinho cu siguranță lasă speranțe pentru rezultate bune în viitor. La meci a asistat şi Regele Juan Carlos al Spaniei. Finala UEFA Champions League va avea loc la 25 mai, pe Wembley, ÎN DIRECT pe PRIME și pe www.prime.md.


Adversara lui Dortmund din marea finală se va afla la capătul partidei Barcelona - Bayern Munchen, în manșa retur a semifinalelor UCL. În tur, în Germania, Bayern s-a impus cu 4-0 (VIDEO)."Dacă am fi jucat și la Dortmund măcar pe jumătate cum am făcut-o astăzi, altul ar fi fost rezultatul. Am demonstrat ce poate face Realul! În prima repriză am avut ocazii mari de gol, dar nu am știut să profităm de ele", a spus Sergio Ramos imediat după fluierul final, pentru televiziunea spaniolă.24 de meciuri consecutive cu gol marcat în Champions League are Real Madrid