Noutăţi

22.10.2013 12:14

Celtic - Ajax 2-1. Surpriză în grupă, în singura victorie de marți a gazdelor

Celtic a furnizat una dintre cele mai mari surprize ale zilei de marți în UEFA Champions League, câștigând cu 2-1 pe teren propriu, cu Ajax Amsterdam, în Grupa H. A fost singura victorie a zilei de partea gazdelor, în rest înregistrându-se două remize și cinci meciuri câștigate de oaspeți.

Golurile au fost marcate de James Forrest (43) și Beram Kayal (53), respectiv Lasse Schone (90+4). Campioana Scoției a deschis scorul cu două minute înainte de pauză, marcând primul gol după patru partide de secetă în atac. Forrest a punctat dintr-un penalty obținut de Anthony Stokes, stabilind scorul pauzei.

Kayal a dublat avantajul gazdelor în minutul 53, cu un șut deviat. Ajax a avut o posesie superioară (59% - 41%) și mai multe șuturi pe poartă (15-10), însă nu a reușit să profite de pe urma ei.

Celtic a rămas în 10 oameni după eliminarea lui Biton (88), care intrase cu 11 minute mai devreme, iar scorul final a fost stabilit la ultima fază, de Lasse Schone, care a marcat golul de onoare al olandezilor cu un șut din afara careului (90+4).

Nir Biton este al doilea fotbalist eliminat de la Celtic Glasgow în istoria UCL. Primul a fost Scott Brown, în precedentul meci, înfrângerea cu 1-0 contra Barcelonei.

Cu această victorie, Celtic urcă pe locul al treilea, care la finalul fazei grupelor ar duce în primăvara europeană, în 15-imile de finală ale UEFA Europa League. Ajax a picat pe ultima poziție, echivalentă cu eliminarea din întrecerile continentale.

În celălalt meci al grupei, AC Milan și FC Barcelona au remizat, scor 1-1.

Sursa: digisport.ro