Noutăţi

22.10.2013 12:24

Arsenal - Dortmund 1-2. Victorie a Borussiei în Anglia după 16 ani

Borussia Dortmund a câştigat, pe terenul lui Arsenal, derby-ul grupei F. La primul meci în capitala Angliei după disputarea finalei UEFA Champions League din sezonul trecut, nemţii au avut prima ocazie în minutul 12, prin Reus.

Cu Jurgen Klopp în tribună, oaspeţii au dat lovitura prin Mkhitaryan, patru minute mai târziu. A fost primul gol pentru mijlocaşul armean în UEFA Champions League, în tricoul Borussiei. Arsenal a avut şansa de a restabili egalitatea prin Rosicky, însă Hummels a scos incredibil, de pe linia porţii.

Golul "tunarilor" a picat chiar înainte de pauză. Giroud a profitat de gafa lui Weindenfeller şi a stabilit rezultatul primei reprize, 1-1. În actul secund, Cazorla a avut şansa de a-i face un cadou sărbătoritului Arsene Wenger, dar a luat la ţintă transversala.

În minutul 82, polonezul Lewandowski a redus la tăcere suporterii londonezi şi a adus victoria Borussiei. A fost golul cu numărul 14 în grupele UEFA Champions League, pentru atacantul lui Dortmund.

Borussia Dortmund a obţinut prima victorie în Anglia, după 16 ani. În sezonul 1996-1997, în care a câştigat UEFA Champions League, Borussia a învins pe terenul lui Manchester United, în semifinalele competiţiei.

Sursa: digisport.ro