Noutăţi

22.10.2013 07:05

Steaua - FC Basel 1-1. Noroc cu Tatu! Calificarea se va juca în Elveția

Steaua a fost salvată de rezerva Tatu în meciul cu Basel! Brazilianul a egalat în minutul 88 şi i-a adus trupei lui Reghecampf primul punct în grupele UEFA Champions League. Calificarea în primăvara europeană se va juca în returul din Elveția, de pe 6 noiembrie.

Abia în etapa a treia, Steaua a reuşit primul gol şi primul punct în grupele UEFA Champions League. Cu aproape 25.000 de fani în tribune, campioana a tremurat la prima ocazie a lui Basel - revenit în primul 11, Georgievski a salvat de pe linia porții lovitura de cap a lui Ivanov. Imediat după acea fază, Tătărușanu a avut un reflex salvator și scorul a rămas egal, 0-0.

Replica gazdelor a venit la şutul lui Tănase, respins excelent de Sommer. Pe finalul primei părţi, Szukala a deviat nefericit şutul lui Stocker şi transversala s-a opus golului. Steaua n-a mai scăpat, însă, în debutul reprizei secunde, când Latovlevici a pasat la adversarul Streller, în centru, iar Diaz a trimis fără speranţă pentru Tătăruşanu. Elvețienii s-au retras în defensivă după golul marcat și asta i-a costat.

Lato a încercat să-şi spele păcatele de la gol, dar şutul său l-a lovit pe Kapetanos. La o fază anterioară, același Latovlevici a avut golul de 1-1 în bocanc, dar a șutat foarte slab cu dreptul, paralel cu poarta, dintr-o poziție ideală. Salvarea a venit cu două minute înainte de final, grație inspirației lui Reghecampf: Adi Popa a centrat de pe dreapta şi rezerva Tatu a egalat cu un șut care a "catapultat" mingea la colțul scurt, sub bară.

Reghecampf a mutat rapid, la pauză, când la scos de pe teren pe inexistentul Piovaccari, forțând cu Kapetanos. Grecul a presat bine defensiva adversă, nu a avut ocazii de gol, dar are meritul de a fi luptat pentru multe baloane pierdute. Tatu a intrat în minutul 55, în locul lui Nicușor Stanciu, iar ultima schimbare făcută de Steaua, în minutul 59, a fost una post pe post: Filip pentru Pintilii.

Au primit cartonașe galbene Georgievski (66), Szukala (79), respectiv Schar (19) și Voser (23), pentru echipa lui Murat Yakin. Cei mai buni jucători ai campioanei României au fost Cristi Tănase și Adrian Popa, la capitolul "dezamăgiri" putând fi notat numele lui Latovlevici.

Sursa: digisport.ro