Noutăţi

26.11.2013 08:09

Steaua - Schalke 0-0. Roș-albaștrii, eliminați din Europa după o sumedenie de ocazii ratate!

Steaua a pierdut orice şansă de a se califica în primăvara Europa League, deși a făcut cel mai bun meci din această ediție a grupelor UCL.

Echipa lui Reghecampf a făcut doar un egal alb, la propriu și la figurat, cu Schalke, pe Arena Naţională, în timp ce FC Basel a învins-o pentru a doua oară pe Chelsea. Steaua nu a mai bătut pe nimeni acasă în UEFA Champions League de 17 ani.

Federico Piovaccari a ratat prima şansă a meciului - a trimis mingea peste Fährmann, dar şi peste poartă. Tot italianul a fost aproape de gol cu o reluare spectaculoasă, însă portarul nemţilor a boxat. Cei 10.000 de spectatori au amuţit în minutul 33, când Farfan a trimis în plasă, dar din fericire mingea ieşise în afara terenului la centrare.

În repriza a doua, Chipciu şi Prepeliţă s-au încurcat unul pe altul când scăpaseră singuri cu Fährmann. Steaua a cerut penalty după ce portarul lui Schalke l-a lovit cu pumnul în cap pe Piovaccari, iar arbitrul nu a dat nimic, la o fază care teoretic poate fi pusă la video la cursurile de arbitraj drept fault clar în careu.

Puțin mai târziu, Tănase a mângâiat bara din lovitura liberă, apoi a vebit rândul rezervei Nicuşor Stanciu să irosească o oportunitate, după ce lobul acestuia nu l-a păcălit pe pe Fährmann. În ultimul minut de joc, Piovaccari s-a trezit cu un balon la zece metri de poartă, dar italianul parcă l-a luat la țintă pe portarul nemților, trimițând direct în pieptul său.

S-a terminat Steaua - Schalke 0-0, iar campioana României a ratat calificarea în primăvara Europa League, după ce Basel a bătut-o pe Chelsea (1-0). Meciul a fost arbitrat de olandezul Bas Nijhuis, ajutat de asistenţii Rob van de Ven şi Charles Schaap, de arbitrii suplimentari Serdar Gozubuyuk şi Ed Janssen, în timp ce arbitru de rezervă a fost Davie Goossens.

Delegat UEFA a fost spaniolul Eduard Dervishaj, în timp ce observator de arbitri a fost slovacul Jozef Marko. Mijlocaşul Alexandru Bourceanu a primit un cartonaş galben în minutul 45 şi va fi suspendat pentru partida cu Chelsea, din ultima etapă a grupelor.

Înaintea partidei a fost afişat un banner cu mesajul: "Filipine, nu sunteţi singuri", pentru victimele taifunului Haiyan. La meci au asistat aproximativ 19.000 de spectatori.

Sursa: digisport.ro