Noutăţi

26.11.2013 08:12

Dortmund - Napoli 3-1. Echipa lui Klopp este aproape de primăvara UCL

Derby-ul serii din grupele UEFA Champions League a adus victoria cu 3-1 pentru Borussia Dortmund în faţa lui Napoli. Vicecampioana Europei a urcat pe locul secund în grupă, înainte de ultima etapă.

Fără patru oameni de bază în defensivă, Jurgen Klopp a fost nevoit să-l reprofileze pe Sven Bender pe postul de fundaș central, locul acestuia, la mijlocul terenului fiind luat de veteranul Sebastian Kehl.

La trei puncte în spatele napoletanilor înainte de meci, Borussia Dortmund a primit penalty în minutul 10 şi Marco Reus a deschis scorul pentru finalista sezonului trecut din UEFA Champions League.

Cinci minute mai târziu, Lewandowski a trecut şi el pe lângă gol. Echipa lui Rafa Benitez a dat replica prin Callejon, care a lovit bara. Lewandowski a fost blocat apoi de Reina, la a doua ocazie a atacantului polonez.

În repriza secundă, Mkhitaryan a făcut o cursă incredibilă, dar nici el nu l-a învins pe Reina. A făcut-o însă polonezul Blaszczykowski, după o nouă fază lucrată excelent de Dortmund.

Napoli a încins finalul de meci, după ce a redus din diferenţă în minutul 71, prin Insigne. În Germania, Pepe Reina, a fost omul meciului. Portarul oaspeților a apărat şi la incursiunea lui Aubameyang, scăpat singur cu portarul spaniol.

Atacantul gabonez, introdus pe teren în minutul 69, s-a răzbunat însă patru minute mai târziu, cu golul de 3-1, iar Dortmund a urcat în locul lui Napoli pe locul care duce în optimi.

În ultima etapă a grupelor UEFA Champions League, Dortmund are o misiune ușoară la Marseille, echipă care a pierdut toate cele cinci meciuri de până acum. De cealaltă parte, Napoli va evolua pe teren propriu cu Arsenal și vrea să răzbune înfrângerea din tur, de la Londra, scor 0-2.

Sursa: digisport.ro