Noutăţi

26.11.2013 08:26

Celtic - AC Milan 0-3. Un egal în ultimul meci îi califică pe italieni în optimi

AC Milan este de nerecunoscut în Serie A, unde nu a mai învins de 5 etape și se află pe un rușinos loc 13, dar merge ceas în UEFA Champions League.

Rossonerii i-au salvat postul pentru moment lui Max Allegri, prin victoria cu 3-0 de pe terenul lui Celtic. Milan s-a impus prin golurile lui Kaka (13), Zapata (49) și Balotelli (60) și a devenit abia a treia echipă din istoria UCL care se impune în fieful scoțienilor.

Prin golul marcat pe Celtic Park, Kaka a ajuns la 29 de reușite în UEFA Champions League, primul pentru trupa italiană din noiembrie 2007.

După 5 etape jucate din cadrul grupei H, AC Milan a acumulat 8 puncte, cu unul mai mult decât ocupanta locului 3, Ajax Amstredam. Olandezii au reușit una dintre surprizele serii și au învins Barcelona. Prin succesul de marți seara, trupa antrenată de Frank de Boer și-a asigurat cel puțin participarea în primăvara Europa League.

În ultima etapă din grupele UCL, rossonerii vor da piept pe teren propriu cu Ajax, într-un duel incitant, care va stabili cine merge mai departe în Ligă și cine va juca în Europa League. Pentru a se califica în optimile UEFA Champions League, AC Milan are nevoie de un egal, în timp ce pentru Ajax victoria este obligatorie.

Sursa: digisport.ro