Noutăţi

26.11.2013 08:28

Ajax - Barcelona 2-1. Tata Martino a pierdut primul meci! Coincidență amară

Fără jumătate dintre titulari în teren, Barcelona a cedat marți seară pe Amsterdam Arena, în fața campioanei Olandei, Ajax Amsterdam - 1-2.

Pentru catalani este prima înfrângere din acest sezon, iar ea îi strică seria pozitivă lui Gerardo Martino. Argentinianul strânsese 20 de meciuri la rând fără să piardă și mai avea nevoie de un singur duel pentru a egala cea mai bună performanță din istoria clubului - în 2011, Guardiola a avut 21 de confruntări încheiate cu victorii sau egaluri.

Barcelona a început slab partida din Olanda, iar la pauză a fost condusă cu 2-0, prin golurile înscrise de Serero (19) și Hoesen (42). Statistica era extrem de grăitoare în acel moment - catalanii nu au reușit niciodată să câștige în UEFA Champions League după ce a fost condusă cu 0-2, având 16 înfrângeri și două egaluri în acele ocazii.

Neymar a readus speranțele în tabăra catalanilor în startul reprizei secunde, atunci când a obținut un penalty în min 49 și eliminarea lui Veltman. Reluările arată că infracțiunea comisă de olandez a fost la limita careului.

Xavi a fost cel care a transformat lovitura de pedeapsă și a redus din diferență. Din păcate pentru el și Barcelona, echipa de pe Camp Nou a cedat în final cu 1-2 și a fost pentru prima dată în ultimele 45 de meciuri când catalanii pierd o partidă în care mijlocașul înscrie. În precedente partide în care ibericul a marcat, trupa balugrana s-a impus de 43 de ori și a făcut două egaluri.

Victoria Ajaxului complică situația în grupa H - Barcelona este calificată, însă pentru a fi sigură de ocuparea primului loc trebuie să obțină cel puțin un egal pe teren propriu, în ultima etapă, cu Celtic.

Cea mai lungă serie pozitivă din istoria clubului catalan, de 21 de meciuri, s-a încheiat pe 26 noiembrie 2011. Se pare că data este fatidică pentru Barcelona, care și acum a pierdut în aceeași zi și a pus capăt parcursului de vis a lui Gerardo Martino.

În celălalt meci al grupei H, AC Milan s-a impus pe terenul lui Celtic, cu 3-0.

Sursa: digisport.ro