Noutăţi

26.02.2014 14:58

Zenit - Dortmund 2-4. Nemții au jucat încântător și sunt cu un picior în "sferturi"

Finalista sezonului trecut de UEFA Champions League, Borussia Dortmund, e cu un picior în sferturile de finală ale acestei ediții a competiției, după victoria cu 4-2 obținută în Rusia, pe terenul lui Zenit Sankt Petersburg.

Începutul a fost unul de foc, oaspeții din Dortmund deschizând scorul după numai patru minute de joc. După o cursă de senzație, Marco Reus a pătruns în careu și i-a pasat lui Henrikh Mkhitaryan, care a punctat cu un șut din apropiere. Peste numai un minut, același Reus dubla avantajul nemților, cu un șut din vole, la colțul scurt, după o minge așezată superb de Nuri Șahin.

Numărul 11 al finalistei UCL din sezonul trecut a trecut pe lângă dublă în minutul 30, șutul său ocoling cu puțin bara porții lui Lodygin. 0-2 a fost scorul la pauză, după ce gazdele nu au reușit să amenințe serios poarta lui Weidenfeller.

Apărarea Borussiei a greșit în repriza a doua, iar gazdele au reușit să profite, prin Shatov, care a redus din diferență (57). După numai patru minute, Lewandowski marca din zona punctului de la 11 metri, după o faza la care a colaborat excelent cu Piszczek. Acesta din urmă a comis și un fault de penalty, iar Hulk a punctat pentru 2-3 (69). Diferenaț de un gol nu a rezistat prea mult pe tabelă, fiindcă elevii lui Jurgen Klopp au reacționat din nou rapid și Lewandowski a realizat dubla, după numai două minute (71).

Nemții iau, astfel, prima opțiune pentru calificarea în sferturile de finală ale UEFA Champions League.

Returul dintre Borussia Dortmund și Zenit Sankt Petersburg se joacă pe 19 martie, de la ora 21:45, ÎN DIRECT la 2Plus.

Sursa: Digisport.ro