Noutăţi

02.04.2014 12:07

Bayern a dominat clar cu Manchester United, dar n-a smuls decât o remiză, 1-1

Considerată victimă certă, Manchester United a reuşit să smulgă marţi seară o remiză pe teren propriu în turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor cu Bayern Munchen, scor 1-1

În teorie, numerele spun adevărul de cele mai multe ori. Însă orice statistică sportivă poate fi interpretată într-un anumit fel, pentru ca argumentul pe care îl exprimi să fie solid. Totuşi, oricât ai fi încercat să cosmetizezi cifrele lui Manchester United şi ale lui Bayern Munchen, bavarezii lui Guardiola ieşeau clar favoriţi înaintea duelului de marţi seară din turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Cu campionatul deja acontat în Germania – prima echipă care câştigă titlul din martie - şi cu doar două eşecuri în acest sezon, Bayern ar fi trebuit să o spulbere pe United, abia locul 7 în Anglia, după un an în care a resimţit teribil tranziţia de la Ferguson la David Moyes.

După 45 de minute, cifrele erau din nou clare. 430-81 în dreptul paselor reuşite pentru Bayern. 78,3% la 21,7% în ceea ce priveşte posesia. 6-1 la cornere şi 8-4 la şuturi pe poartă! Teoretic, tabela ar fi trebuit să arate măcar un 2-0! Doar că lucrurile nu au stat chiar aşa. În ciuda criticilor ziariştilor englezi, atitudinea pasivă a lui United era să dea rezultate. Cu o defensivă îmbătrânită – Ferdinand şi Vidic – dar experimentată, ”diavolii” au absorbit presiunea ca un burete şi au contraatacat periculos. Ba chiar Welbeck era să producă marea surpriză în minutul 43, dar s-a precipitat în faţa lui Neuer şi în locul unui şut plasat, a încercat o ”scăriţă” pe care portarul german a intuit-o şi a blocat-o fără probleme.

”Într-o zi bună, putem să o batem pe Bayern Munchen”. După prima repriză, vorbele lui David Moyes păreau şi mai amuzante. Însă cifrele atât de categorice au mascat lipsa răutăţii, a concentrării şi a agresivităţii lui Bayern din joc. Lipsuri care s-au materializat într-un gol primit în minutul 58, când Vidic, unul dintre cei mai periculoşi jucători ai lui United la cornere, a fost uitat în centrul careului la o fază fixă şi a înscris cu o lovitură superbă de cap. Pe cele două bănci, Guardiola era impasibil, în timp ce Moyes exulta. O situaţie care nu s-a păstrat decât nouă minute. Pentru că intrarea lui Mandzukic a dinamizat atacul lui Bayern, iar croatul a recentrat perfect pentru Schweinsteiger, care n-a iertat din 14 metri (67)! A fost şi scorul final. Pentru că bavarezii au fost mulţumiţi cu acest scor, iar United n-a mai avut puterea să forţeze. A contat doar eliminarea lui Schweinsteiger, pentru un fault la Rooney. Pentru că Bayern nu l-a pierdut doar pe marcatorul golului, ci şi pe Javi Martinez, care a încasat galben şi va fi, la rândul lui, suspendat. Calificarea se joacă miercurea viitoare în Germania. Unde Bayern n-a cunoscut eşecul în acest sezon.

Manchester United – Bayern Munchen 1-1 (Vidic 58 / Schweinsteiger 67)

Manchester United: de Gea - Jones, Ferdinand, Vidic, Buttner (Young 74) - Valencia, Carrick, Fellaini, Giggs (Kagawa 66) - Rooney, Welbeck (Hernandez 85)

Bayern: Neuer - Rafinha, Boateng, Javi Martinez, Alaba - Lahm - Robben, Schweinsteiger, Kroos (Gotze 74), Ribery – Muller (Mandzukic 63)