Noutăţi

09.04.2014 12:18

Chelsea merge în semifinale după un final dramatic

Chelsea a produs minunea şi s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după 2-0 cu PSG. Londonezii au marcat golul calificării în minutul 87, prin Demba Ba.

Duelul dintre Chelsea şi PSG a părut la tragerea la sorţi poate cea mai puţin atractivă dublă manşă din sferturile de finală. Asta pentru că Mourinho nu a propus niciodată un fotbal atractiv. A urmărit mereu rezultatul şi trofeele. Dar situaţia s-a schimbat în doar câteva zile pentru că PSG a învins în tur cu 3-1 şi a devenit favorită. Ce a făcut The Special One în tot acest timp? A măturat cu proprii atacanţi, în speranţa că îi va ambiţiona. O tactică riscantă, care ar putea să se întoarcă împotriva cui o foloseşte.

Returul începuse exact cum "albaştrii" nu îşi doreau. Hazard a cerut schimbare după doar 19 minute, iar Schurrle era soluţia lui Mourinho. Una inspirată, având în vedere că neamţul a deschis scorul în minutul 32, cu un şut din interiorul careului. Un alt motiv pentru The Special One să se uite încruntat către atacanţi.

Repriza a doua a început cu o Chelsea mult mai ofensivă, londonezii reuşind să lovească bara transversală de două ori în doar două minute. Finalul meciului l-a găsit pe Mourinho într-o ipostază deloc obişnuită pentru el. În primul rând, trebuia să atace, iar în al doilea rând a fost nevoit să apeleze exact la oamenii pe care îi tăvălise cu două zile înainte: atacanţii. Astfel, Eto'o, Demba Ba şi Torres au fost vârfurile de lance ale londonezilor în ultimele zece minute. Şi pentru că norocul ţine cu cei mai puternici, Chelsea a mers mai departe, graţie reuşitei lui Demba Ba, din minutul 87.