Noutăţi

05.05.2014 10:03

Atletico va juca finala Champions League împotriva lui Real după ce a învins-o pe Chelsea pe Stamford Bridge, scor 3-1

Atletico Madrid a învins cu 3-1 pe Chelsea în returul semifinalei Ligii Campionilor şi va juca finala împotriva rivalei Real Madrid

  • CHELSEA - ATLETICO MADRID 1-3 Torres 36 / Adrian 44, Diego Costa 60-pen, Arda 72 (1-3, la general)
  • Ultimul act se va disputa la Lisabona, pe 24 mai
  • Este pentru prima dată în istorie când două echipe din acelaşi oraş joacă finala Ligii Campionilor

Fotbalul a ajuns atât de tacticizat încât înainte de o semifinală a Ligii Campionilor se vorbeşte de autobuze. Prezenţă în finala de la Lisabona este poate cel important lucru pentru cluburile europene şi accesul în acea fază a competiţiei se face prin orice mijloace.

Jose Mourinho a fost prezent în ultimul act de două ori, avea un avantaj în faţa lui Simeone, un novice în jocul celor mari. Totuşi, mai fricos a părut cel experimentat. The Special One a ales o echipă cu şase fundaşi titulari, iar specialiştii de la televiziuni încercau să găsească formula de joc corectă.

Începutul de joc a fost ezitant de partea ambelor echipe, dar mai hotărâţi păreau londonezii. Atletico încă avea emoţii în faţa unei performanţe rare în istorie clubului. Şi pentru a mări doza de dramatism, Torres, fostul atacant al lui Atletico, poreclit El Nino de către fanii madrileni, a deschis scorul cu un şut sec în minutul 36. Nu s-a bucurat, în semn de respect pentru clubul care l-a dat fotbalului mare.

În schimb, opt minute mai târziu s-au bucurat ceilalţi spanioli prezenţi pe Stamford Bridge. O minge aruncată în careu de Koke a fost recentrată de Juanfran de pe linia de fund, iar Adrian a reluat în poarta lui Schwarzer.

Elanul luat de madrileni a durat şi după pauză şi, forţată să atace, Chelsea s-a descoperit. Un adevărat coşmar pentru Mourinho. Introdus pe teren să ajute atacul, Eto'o a distrus apărarea. La o fază care nu anunţa nimic, camerunezul l-a faultat în careu pe Diego Costa, iar atacantul a transformat fără emoţii (60). Şocul s-a resimţit imediat în jocul lui Chelsea, iar Arda Turan a făcut 3-1 în minutul 72 cu un şut din mijlocul careului, deşi iniţial lovitura sa de cap lovise bara.

Până la finalul partidei, Mourinho a privit încruntat în timp ce novicele Simeone pare că este unul dintre antrenorii pregătiţi pentru jocul oamenilor mari. În finală o va întâlni pe Real Madrid, marea rivală a lui Atletico. Astfel, va avea loc o premieră pentru că niciodată în istoria competiţiei nu a avut loc o finală între două echipe din acelaşi oraş.

CHELSEA - ATLETICO MADRID 1-3 (1-3, la general)
Torres 36 / Adrian 44, Diego Costa 60-pen, Arda 72

ECHIPE DE START

Chelsea:
Schwarzer, Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Terry, Cole – Ramires, David Luiz, Willian, Hazard – Torres
Antrenor: Jose Mourinho

Atletico Madrid: Courtois – Juanfran, Godin, Miranda, Filipe Luis – Tiago, Mario Suarez – Adrian, Koke, Arda Turan – Diego Costa
Antrenor: Diego Simeone