Noutăţi

20.08.2014 12:15

Beșiktaș - Arsenal 0-0

Englezii au terminat în zece după eliminarea lui Ramsey.

Meci extrem de spectaculos la Istanbul, unde Arsenal a venit pe post de mare favorită, fiind aureolată de achizițiile făcute în ultimul timp. De partea cealaltă, cei de la Beșiktaș au sperat ca presiune publicului să-și pună amprenta.

Demba Ba a tras sirena încă din minutul 1! Mai exact, din secunda 4, când acesta a șutat lobat de la jumătatea terenului, sperând să-l surprindă pe Szczesny, însă acesta a respins în corner în ultimul moment, evitând ceea ce ar fi fost cel mai rapid gol din istoria competiției. Arsenal a reacționat aproape imediat, când Wilshere a intrat în careu și a trimis pe lângă poartă, anunțând cumva cam care vor fi ingredientele meciului.

Iar jocul a păstrat rețeta, mai ales în prima repriză, când atacurile s-au succedat rapid de la o poartă la cealaltă. Ca să fim fideli cu ceea ce s-a întâmplat pe gazon, trebuie spus că gazdele au fost cele care au condus mai mult ostilitățile de pe teren. Pe rând, Demba Ba, în două rânduri, Pektemek și Ismail au fost aproape de gol, în timp ce echipa lui Wenger a replicat prin Giroud, Cazorla și din nou Wilshere.

La reluare, spectatorii și-au smuls la propriu părul din cap în minutul 48, când Olcay Șahan a fost servit ideal în partea stângă a careului de Demba Ba, pentru ca apoi să trimită milimetric pe lângă colțul lung. Meciul a continuat în același ritm, chiar dacă faze mari de poartă n-au mai apărut cu aceeași frecvență. Ismail a încercat din nou să trimită un trasor din afara careului, însă mingea a ocolit poarta lui Szczesny, pentru ca apoi să vină iarăși rândul celor de la Arsenal să treacă puțin pe lângă deschiderea scorului. Cazorla a trimis din lovitură liberă din afara careului, însă Zengin a reușit să prindă în doi timpi chiar pe linia porții.

Gazdele s-au aprins din nou în minutul 80, când Ramsey a fost eliminat pentru cumul de cartonașe. Bilic a reacționat instantaneu și a mai trimis un jucător de profil ofensiv pe teren, însă turcii n-au mai reușit să amenințe cu adevărat buturile tunarilor. Paradoxal, cei care aveau să-și treacă în cont faza meciului au fost englezii: în minutul 89, Oxlade-Chamberlain a reușit o fază superbă pătrunzând în dreapta careului, pentru ca apoi mingea expediată pe colțul lung să se ducă în bara laterală și să revină în teren, de unde gazdele au expediat balonul.

Până la urmă, s-a terminat 0-0, iar returul care va avea loc săptămâna viitoare la Londra se anunță unul de foc.