Noutăţi

02.10.2014 13:51

Atletico - Juventus 1-0

Arda Turan a adus victoria.

În confruntarea dintre favoritele grupei A, Atletico s-a impus la limită pe Vicente Calderon în faţa lui Juventus, scor 1-0, după un meci pe care Diego Simeone l-a gândit perfect din punct de vedere tactic.

Prima repriză a fost una de luptă, în care doar Mandzukic (25) şi Pogba au încercat poarta (33). Nici în repriza a doua lucrurile nu s-au schimbat, iar diferenţa s-a făcut cu un sfert de oră înainte de final, la centrarea lui Juanfran pentru Arda Turan.

Fără şut pe spaţiul porţii pentru prima dată în ultimii opt ani, Juventus putea, totuşi, să revină, la devierea lui Raul Garcia (80). Pentru campioana Italiei a fost prima înfrîngere într-un meci oficial de la eşecul din semifinala UEFA Europa League, din aprilie, cu Benfica.

Atletico bifează a 7-a partidă fără înfrângere pe teren propriu în UEFA Champions League, perioadă în care a primit un singur gol.

De cealaltă parte, Buffon primește gol după 614 minute de invincibilitate. Ultimul gol l-a luat tocmai de la fundașul lui Atletico, Diego Godin, în meciul dintre Italia și Uruguay, de la Campionatul Mondial din Brazilia.

În următoarea etapă din UEFA Champions League, Atletico va evolua tot pe teren propriu, urmând să o întâlnească pe Malmo, în timp ce Juventus are meci în Grecia, pe terenul lui Olympiakos Pireu.