Noutăţi

22.10.2014 10:54

Barcelona - Ajax 3-1

Messi și Neymar au înscris și au fost schimbați după minutul 60, pentru El Clasico

Cu patru zile înainte de El Clasico, Barcelona a făcut spectacol cu Ajax pe Camp Nou, în UEFA Champions League. Fără înfrângere acasă în istoria confruntărilor cu echipele din Olanda, catalanii au deschis scorul repede.

Golgheterul Neymar a marcat în minutul 7 cu un șut la coltul lung, după o pasă primită de la Messi. Argentinianul și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor în minutul 24. Grație acestei reușite, decarul Barcelonei a ajuns la 69 de goluri în UEFA Champions League, la egalitate cu Cristiano Ronaldo și la două lungimi în urma lui Raul.

În acest sezon, Neymar și Messi au format cuplul letal pentru catalani – au fost implicați în 24 de goluri dintre cele 28 marcate de trupa azulgrana în acest sezon.

Pedro a fost aproape de golul de 3-0, însă a șutat în bară la capătul unui contraatac (29). Iniesta putea marca cel mai frumos gol al meciului, dar a fost blocat de Cillessen după ce driblase toată apărarea lui Ajax (39).

Aproape de jumătatea reprizei secunde, Pique a fost aproape de un autogol (63). Luis Enrique i-a înlocuit pe Neymar și pe Messi, iar “lancierii” au redus din diferență. Rezerva El Ghazi a adus suspansul pe Camp Nou în minutul 88, după un atac prelungit al lui Ajax.

Catalanii au rezolvat meciul în prelungiri, cu golul unei alte rezerve. Sandro a marcat cu un șut la colțul lung, la ultima fază a meciului (90+4).

Barcelona rămâne pe locul 2 în grupa F, după PSG, și are în față derby-ul cu Real Madrid