Noutăţi

06.11.2014 11:10

Ajax - Barcelona 0-2

"Dublă" pentru Messi, câte o bară de fiecare parte și o eliminare la gazde

Barcelona s-a calificat matematic în optimile de finală ale UEFA Champions League, după ce a trecut cu 2-0 de Ajax Amsterdam, în etapa a 4-a a Grupei F.

Lionel Messi a marcat ambele goluri ale oaspeților de pe Amsterdam ArenA (36, 76) și l-a egalat pe legendarul Raul Gonzalez, care până miercuri era lider solitar în topul marcatorilor din toate timpurile în UCL.

Ajax a început bine meciul cu numărul 100 jucat în UEFA Champions League. A scăpat de un gol în minutul 4, la reușita anulată a lui Neymar, pe motiv de offside, apoi a avut prima ocazie, la șutul din prima expediat de Andersen in afara careului (18). Au amenințat și prin Klaassen, al cărui șut din vole a fost scos cu greu de Ter Stegen (26). După o jumătate de oră, olandezii aveau posesie superioară vicecampioanei Spaniei (55-45)!

Barcelona a început, apoi, să apese accelerația, iar Jordi Alba a fost blocat de Cillessen când era aproape să deschidă scorul. Messi a amenințat cu un șut din lovitură liberă, scoasă de portar din drumul către vinclu, iar faza a continuat și tot el a punctat cu o lovitură de cap, după ce același Cillessen a ieșit greșit la o minge săltată peste apărarea olandeză.

Neymar, care a fost șters miercuri seară, a luat la țintă bara în minutul 50, cu un șut din interiorul careului. Suarez a ratat din nou ocazia de a marca pentru prima dată în tricoul Barcelonei, neputând să îl învingă pe portar, deși scăpase singur cu el. În aceeași fază, Messi a reluat cu puțin pe lângă (59).

Și gazdele de la Ajax și-au trecut în cont o bară, în minutul 67, la reluarea cu capul, din plonjon, a lui Milik - intrat pe teren cu 5 minute în urmă. Batavii au rămas și în inferioritate numerică, după ce Veltman a încasat al doilea cartonaș galben și a fost eliminat (71).

Au mai trecut doar 5 minute până când Lionel Messi a realizat dubla, punctând cu o execuție interesantă, din fața porții, la capătul unei pase a lui Pedro - intrat de mai puțin de un minut. Decarul vicecampioanei Spaniei a avut și ultimele două șanse de gol ale meciului, dar șuturile i-au fost blocate de fiecare dată (87, 90).