Noutăţi

26.11.2014 10:42

Schalke – Chelsea 0-5

Echipa lui Mourinho s-a calificat în optimile UCL

Chelsea şi-a asigurat calificarea în primăvara UEFA Champions League în stil de mare echipă. A umilit-o pe Schalke, în Germania, cu 5-0 şi are asigurate biletele pentru optimi, cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor.

Diego Costa a tras primul semnal de alarmă pe AufSchalke înca din startul meciului, când şutul său a fost blocat cu greu de Fahrmann (1). Oaspeţii au deschis scorul din cornerul care a rezultat. John Terry a inscris cu capul, din centrarea lui Cesc Fabregas, în secunda 87 a partidei.

Nemţii au trecut peste şoc şi puteau egala în minutul 13, dar şutul deviat al lui Chupo-Moting a nimerit transversala. Londonezii şi-au dublat avantajul cu un sfert de oră înainte de pauză. Willian l-a învins pe portarul "minerilor" cu un şut puternic, din interiorul careului.

Prima repriză s-a terminat catastrofal pentru gazde. Kirchhoff a trimis inexplicabil în proprie poartă din cornerul lui Fabregas ( 44).

Schalke a ameninţat prima în actul secund, la sutul lui Clemens, respins însă de Terry (57). La cealaltă poartă, Ivanovic a trecut pe lângă unul dintre golurile sezonului în Champions League. Şutul său din voleu a ratat la câţiva centimetri vinclul (60).

Introdus în repriza secundă, veteranul Didier Drogba a primit cadou de la Willian golul său cu numărul 50 în Champions League şi a devenit astfel primul african care ajunge la o asemenea performanţă (76). Două minute mai tarziu, ivorianul s-a transformat în servant, cu o pasa splendidă pentru ultima reuşită, semnată de Ramires.

S-a terminat 5-0 pentru londonezi, care s-au calificat în optimile Ligii, în timp ce germanii au nevoie de rezultate favorabile în ultima rundă pentru a merge mai departe.