Noutăţi

26.11.2014 10:45

Manchester City-Bayern Munchen 3 - 2

Bavarezii au revenit de la 0-1, dar au pierdut în prelungiri. Hat-trick Aguero

Meci interzis cardiacilor la Manchester. Elevii lui Pellegrini au condus cu 1-0, apoi au avut avantaj când cei de la Bayern au rămas în 10, dar ce a urmat a fost demn de un film horror. Bavarezii au revenit și au preluat conducerea, dar Aguero, de unul singur, a îngenuncheat trupa lui Guardiola.

Manchester City avea o singură variantă, înaintea acestei partide, pentru a mai păstra șanse de calificare în primăvara UEFA Champions League, și anume să câștige în fața celor de la Bayern.

Lampard a dat primul semnal al partidei că ”cetățenii” nu s-au resemnat și că vor să rămână în competiție, dar șutul acestuia s-a dus afară. Nu peste mult timp, mai exact patru minute, a venit și reacția din partea bavarezilor. Ribery i-a pasat excelent în careu lui Rode, dar acesta, singur cu Hart, l-a luat la țintă pe portar, în loc să marcheze.

Stadionul a ”explodat” pur și simplu la faza din minutul 20, cea în care Benatia l-a faultat pe Aguero, din postura ultimului apărător. Din păcate pentru Guardiola, fundașul central a fost eliminat, astfel că Bayern se vedea nevoită să joace restul meciului cu un om mai puțin.

Aguero n-a ratat de la punctul cu var și City era în grafic: 1-0. Nemții n-au acuzat aceste două șocuri și au continuat să facă ce știu ei cel mai bine. Adică să paseze foarte mult și să atace frontal poarta lui Hart. Iar fotbalul răsplătește întotdeauna echipa care joacă fotbal.

În doar cinci minute, bavarezii au întors meciul în favoarea lor, spre disperarea fanilor din tribune. Mai întâi a egalat Xabi Alonso, care a marcat superb direct din lovitură liberă, cam de la 18 metri (40), exact în ziua în care a împlinit 33 de ani. Apoi, fix înainte de pauză (45), Lewandowski a făcut 2-1 cu o lovitură în care s-a folosit și de cap, dar și de umăr.

Muștruluiți la pauză de Pellegrini, fotbaliștii de la City au început mult mai bine repriza a doua, au pasat mai mult, dar tot nu au reușit să pună în pericol poarta germanilor. Așa a ajuns Lampard să tragă de la 30 de metri, dar Neuer a demonstrat de ce este, poate, cel mai bun portar din lume al momentului.

Finalul partidei a fost apoteotic. Două gafe monumentale ale lui Alonso și Boateng i-au permis lui Aguero să realizeze hat-trickul și să aducă o victorie nesperată a celor de la City, care rămân în grafic pentru calificare.

Deja calificată, Bayern va juca în ultima etapă, acasă, cu CSKA, în timp ce britanicii se vor lupta pentru accederea în ”optimi” cu Roma pe Olimpico.