Noutăţi

06.11.2012 23:56

Manchester City - Ajax, 2-2. Englezii sunt foarte aproape de eliminarea din grupă

Echipa lui Roberto Mancini a început foarte slab un meci pe care era obligată să îl câștige și s-a văzut repede condusă pe tabela de marcaj. Siem de Jong a profitat în minutul 10 de o greșeală în lanț a apărătorilor lui Manchester City, a scăpat din marcajul acestora și a deschis scorul printr-un șut sub bară.

După doar șapte minute olandezul îl pierde din nou pe drum pe Yaya Toure și trimite cu capul sub bară din cornerul executat foarte bine de Eriksen. Mijlocașul lui City, nominalizat la premiul de Cel mai bun jucător african din 2012, și-a rescumpărat greșeala în minutul 22. A preluat pe piept o centrare foarte bună a lui Nasri și a reluat puternic pe spate.

Cu toate că elevii lui Mancini au alergat până la finalul reprizei după golul egalizator, olandezii au intrat cu avantaj minim la cabine. Kun Aguero și Nasri au ratat din fața porții și campioana Angliei avea nevoie de o minune pentru a întoarce soarte meciului în repriza a doua.

În minutul 53, Aguero a reușit să introducă mingea în plasă după o pasă a lui Clichy, dar arbitrul a anulat golul pe motiv de offside. De cealaltă parte, de Jong a avut șansa hattrick-ului și totodată de a asigura cele trei puncte pentru Ajax, dar Hart a scos salvator șutul trimit de olandez de la 22 de metri din lovitură liberă.

Și cum ocaziile se răzbună, argentinianul din ofensiva lui City a readus egalitatea pe tabelă cu un sfert de oră înainte de final. Intrat la pauză, Balotelli a deviat o degajare a lui Hart, mingea a ajuns la Aguero, care a sprintat spre poarta lui Ajax și a șutat năpraznic la colțul lung.

Cu trei minute înainte de final, Kompany a trimis pușin pe lângă din centrarea excelentă a lui Kolarov, iar în ultimul minut s-a petrecut cea mai controversată fază a meciului. Balotelli se ține reciproc în careu împreună cu Van Rhijn, olandezul îl trântește la pământ pe atacantul lui City, dar arbitrul nu acordă lovitură de la 11 metri și flueiră finalul jocului.


Echipa lui Roberto Mancini are șanse minime să treacă de grupele Champions League, la fel ca în ediția precedentă. După patru etape, campioana Angliei a acumulat doar două puncte și se clasează pe ultimul loc în grupă, în timp ce Ajax se situează pe loc de Europa League cu patru puncte, toate obținute contra lui City. Real Madrid și Borussia Dortmund conduc grupa și sunt favourite la accederea în primăvara Champions League.

ECHIPELE

Manchester City: Hart - Zabaleta, Kompany, Nastasi, Clichy - Nasri, J. Garcia ('46 Balotelli), Barry ('85 Kolarov), Aguero - Yaya Toure - Tevez ('66 Dzeko). Antrenor: Roberto Mancini.

Ajax: Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind - De Jong, Poulsen ('87 Fischer), Schone ('78 Enoh) - Boerrigter ('90+3 T. Sana), Eriksen, R. Babel. Antrenor: Frank de Boer.