Noutăţi

25.02.2015 18:41

Bayer Leverkusen 1 - 0 Atletico Madrid

Vicecampioana Europei a început cu stângul fazele eliminatorii ale UEFA Champions League. Atletico a pierdut la Leverkusen, scor 0-1, într-o partidă pe care a terminat-o în zece şi trebuie să recupereze în returul de la Madrid.
Gazdele au început excelent şi puteau deschide scorul dupa 13 minute de joc, însă Mandzukic a scos de pe linia porţii o minge trimisă de Spahic, după un corner bătut de Calhanoglu.
Marea ocazie a primei reprize a venit în minutul 25 şi i-a aparţinut tot lui Spahic, care putea marca unul dintre golurile sezonului, dar şutul său excelent de la distanţă a nimerit bara.
Bayer a continuat să preseze, iar Moya a avut nevoie de o intervenţie riscantă pentru a-i sufla balonul lui Drmic, în minutul 29.
Griezmann a avut prima ocazie clară a spaniolilor, francezul fiind blocat de Leno a reusit sa respinga din fata francezului, iar portarul german s-a remarcat din nou în prelungirrile priemi reprize, când a reuşit un reflex providenţial la o execuţie acrobatică a lui Tiago.
Leverkusen a deschis încele din urmă scorul în minutul 57, când o acţiune superbă a lui Bellarabi şi o pasă cu călcâiul a aceluiaşi jucător i-a deschis drumul spre gol lui Hakan Calhanoglu, care l-a învins pe Moya cu un şut violent sub transversală.
Introdus pe teren în repriza secundă, Fernando Torres a fost aproape de a marca chiar la debutul său în UCL pentru Atletico, dar şutul său a fost unul slab, iar leno a reţinut. Imediat, gazdele au plecat pe contraatac şi puteau să-şi dubleze avantajul, însă Drmic nu a mai avut putere pentru o execuţie corectă.
Meciul s-a complicat şi mai mult pentru madrileni cu un sfert de oră înainte de final, când Tiago a intrat tare la Bellarabi şi a vazut al doilea galben.
S-a terminat 1-0 pentru germani, iar Atletico are nevoie de o victorie la diferenţă de două goluri pe Vicente Calderon pentru a se califica în sferturile de finală.