Noutăţi

26.02.2015 18:52

Ultimele şase penalty-uri apărate în faţa lui Messi, executate în stânga portarului

Lionel Messi a ratat un penalty în meciul tur cu Manchester City, din optimile de finală ale UEFA Champions League, dar Barcelona s-a impus totuşi cu 2-1 şi a devenit favorită la calificarea în faza următoare, în condiţiile în care manşa secundă se va disputa pe Camp Nou.

A fost a patra lovitură de pedeapsă dintre ultimele şapte pe care argentinianul a ratat-o în tricoul Barçei şi a cincea dintre ultimele zece, incluzând aici și penalty-urile bătute pentru Argentina.

Totodată, decarul blau-grana a ajuns la trei lovituri de la 11 metri irosite în UCL şi la un total de 13 de-a lungul carierei la Barcelona.

O statistică interesată prezentată de cotidianul El Mundo Deportivo arată că ultimele şase penalty-uri apărate în faţa lui Messi au fost executate în stânga portarului.

O statistică pe care cu siguranţă o cunoaştea şi antrenorul cu portarii de la Manchester City, spaniolul Xabier Mancisidor, care, înaintea duelului de marţi seară, l-a pregătit pe Joe Hart studiind ultimele 15 lovituri de pedeapsă executate de Messi, scrie cotidianul Marca.

Seria celor şase penalty-uri pe care Messi le-a bătut în stânga portarului şi care au fost apărate a debutat împotriva lui Panathinaikos, în sezonul 2010/11 din Champions League, când Tzorvas a ghicit intenţia argentinianului. Golakeeperului grec i-au urmat Javi Varas (Sevilla, 2011/12, La Liga), Diego Alves (Valencia, 2011/12, Cupa Regelui), Adan (Betis, 2013/14, La Liga),Oblak (Atletico, 2014/15, Cupa Regelui) şi Hart.

În ciuda cifrelor pe care Messi le are recent în privinţa loviturilor de la 11 metri, nu se pune problema ca Barcelona să schimbe executantul. A confirmat-o inclusiv antrenorul catalanilor, Luis Enrique: "Executantul penalty-urilor rămâne, fără îndoială, Leo Messi".