Noutăţi

07.11.2012 23:55

Chelsea - Șahtior 3-2. Echipa lui Mircea Lucescu şi Alexandru Spiriodon, la prima înfrângere a sezonului

Aceasta este prima înfrângere suferită de ucraineni în 21 de meciuri disputate în actualul sezon competițional. Până acum, singura sincopă era egalul înregistrat pe terenul lui Juventus Torino, în etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor.

Chelsea a deschis rapid scorul, în minutul al cincilea, la o eroare impardonabilă a apărării ucrainene. După o ocazie a gazdelor, Pyatov i-a pasat cu mâna lui Răzvan Raț, iar românul a trimis în centru la stoperul Rakitskyi. Fundașul a întors către portar, dar a lovit prea încet, iar Torres a pornit în urmărire. Pyatov a ieșit în șase metri pentru a degaja, dar a trimis în "nouarul" londonezilor, iar mingea a ricoșat în plasa porții. Șahtior a egalat după numai patru minute, prin Willian care a marcat cu un șut din centrul careului, la capătul unei incursiuni pe partea dreaptă a lui Fernandinho.

Până la pauză, Chelsea a rămas periculoasă prin incursiunile aceluiași Torres, iar Șahtior-ul prin trio-ul brazilian Fernandinho - Alex Teixeira - Willian. Cu cinci minute înainte să se intre la cabine, Pyatov a mai comis o eroare uriașă, respingând o minge cu capul, din afara careului, până la Oscar, aflat la circa 40 de metri. Brazilianul a preluat și a tras către poarta goală, marcând unul dintre golurile serii în Liga Campionilor, iar londonezii au făcut 2-1.

Imediat după reluare, Willian a reușit "dubla", după o fază trasă la indigo după cea din care tot el a punctat în prima repriză, restabilind încă o dată egalitatea pe tabela de marcaj. Răzvan Raț și-a trecut în cont o bară, în minutul 57, cu un șut de excepție din afara careului, după o respingere a apărării "albaștrilor". Jocul a rămas în continuare deschis, dar ocaziile mari de poartă au lipsit, până în prelungiri. Ucrainenii au ratat o ocazie imensă în primul minut suplimentar, Răzvan Raț trecând și el pe lângă gol. Apoi, tot el a acordat cornerul în urma căruia noul intrat Victor Moses a marcat golul victoriei, la aproape un minut după expirarea prelungirilor!

Sursa: Digisport.ro