Noutăţi

08.11.2012 00:05

Benfica - Spartak 2-0. Oscar Cardozo, "dublă" și două bare

Benfica Lisabona a câștigat cu 2-0 meciul contra rușilor de la Spartak Moscova, din etapa a patra a Grupei G din Liga Campionilor. Ambele goluri au fost marcate de Oscar Cardozo, în minutele 55 și 69.

Lusitanii se afla la prima victorie din actualul sezon al Ligii Campionilor.

Gazdele au început meciul în atac, dar elevii lui Unai Emery au echilibrat rapid jocul. Tabela a rămas neschimbată până la pauză, în ciuda ocaziilor petrecute la cele două porți, una dintre ele chiar uriașă, ratată de Salvio la poarta oaspeților.

Jorge Jesus a făcut mutarea câștigătoare la pauză, introducându-l pe Oscar Cadrozo în locul lui Rodrigo. Bilyaletdinov - găsit liber în careu - a tras direct în portarul Benficăi, la șase minute de la reluare. După un minut, Cardozo a punctat din centrarea lui Ola John, dar reușita lui a fost anulată, din cauză că se afla în offside în momentul centrării. Dmitri Kombarov l-a luat și el la țintă pe Artur, iar ocaziile s-au răzbunat, la faza următoare, când Cardozo a înscris din pasa lui Melgarejo. Noul intrat și-a trecut în cont și o bară (min. 65), înainte de a dubla avantajul grupării lusitane, în minutul 69, când a finalizat după p centrare a lui Ola John.

Până la final, Benfica putea face 3-0, dar același Cardozo a trimis în bară dintr-un penalty provocat în minutul 76 de Pareja, care a fost și eliminat de la gruparea moscovită. Lusitanii au mai trecut pe lângă gol în câteva rânduri, dar Bruno Cesar (min. 89, min. 90+3) și din nou Cardozo au ratat șanse bune, iar scorul a rămas 2-0.

ECHIPELE:

Benfica (4-3-3): Artur - Almeida, Jardel, Garay, Melgarejo - Perez, Pereira (min. 82 Gomes), Rodrigo (min. 45 Cardozo) - John, Salvio, Lima (min. 74 Cesar);
Antrenor: Jorge Jesus;

Spartak (4-2-3-1): Rebrov - K. Kombarov (min. 62 Ananidze), Pareja, Insaurralde, Makeev - Carioca, Kallstrom (min. 71 Dzyuba) - Bilyaletdinov (min. 79 Suchy), Jurado, D. Kombarov - Ari;
Antrenor: Unai Emery;

Eliminat: Pareja (min. 76).