Noutăţi

22.01.2016 16:09

Cel mai scump stadion de fotbal

Oraşul Los Angeles va avea cel mai scump stadion din lume! Costul arenei ar putea ajunge la 2,6 miliarde de dolari, în condiţiile în care actualul cel mai valoros "templu sportiv" din lume - Wembley Stadium, din Londra - a costat 1,5 miliarde de dolari.

Stadionul va fi parte al complexului "NFL Disney World", destinat fanilor Ligii Naţionale de fotbal american, şi urmează a fi construit la câţiva kilometri de centrul oraşului Los Angeles. Capacitatea noii arene ar putea depăşi 100 de mii de locuri pentru evenimente speciale.

Complexul, care va depăşi de două ori ca dimensiune parcul tematic Disney din California, va dispune de o sală de evenimente cu 6 mii de locuri, peste 14 hectare de spaţii comerciale şi birouri, 2.500 de case, un hotel de 300 de camere şi 10 hectare de parcuri. Construcţia ar trebui să fie finalizată în timp, pentru sezonul de fotbal al anului 2019. Stadionul şi o parte din împrejurimi vor fi acoperite cu aproape 8 hectare de plastic transparent, similar celui folosit pentru Allianz Arena.

Sursa Foto: mpinteractiv.ro