Noutăţi

23.02.2016 18:41

Antrenorul Arsenal recunoaște că Barcelona porneşte cu mari şanse de victorie

Arsene Wenger recunoaşte că Barcelona este favorită în partida cu Arsenal din această seară, în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Antrenorul "tunarilor" opinează că gruparea catalană este un ansamblu aproape perfect şi că formația sa va avea un meci extrem de dificil împotriva deţinătoarei titlului.

Prima manşă a confruntării Arsenal-Barcelona va fi difuzată în direct de Canal 3 cu începere de la ora 21 şi 45 de minute.

Tehnicianul londonezilor susţine că "tunarii" nu au dreptul la greşeală în meciul-tur de la Londra contra Barcelonei. Arsene Wenger spune că elevii săi trebuie să profite de orice slăbiciune a catalanilor pentru a evita eliminarea.

"Nu trebuie să fii filozof pentru a-ţi da seama că Barcelona este favorita acestei duble manşe. Într-adevăr, aşa este. Totuşi, eu cred că noi avem puterea să mergem mai departe în competiție. Însă asta e doar părerea mea şi ştiu că nu coincide cu foarte multe altele", a spus Wenger.

Mai mult decât atât, Arsene Wenger a făcut și câteva reverințe formației adverse: "Arsenal şi Barcelona s-au întâlnit de trei ori în ultimii zece ani în Liga Campionilor. În 2006, catalanii au câştigat cu 2-1 finala cu londonezii și au obținut trofeul. Patru sezoane mai târziu, Barca a eliminat pe Arsenal din faza sferturilor cu 6-3 la general."

În 2011 spaniolii i-au eliminat din nou pe englezi. De această dată, Barcelona s-a impus în optimi cu scorul general de 4-3.

Echipa pregătită de Luis Enrique este neînvinsă în ultimile 32 de partide în toate competiţiile, în timp ce Arsenal, la rândul său, a suferit doar două înfrângeri în ultimele 18 meciuri.

Partida dintre Arsenal Londra şi FC Barcelona se va disputa în această seară şi va fi în direct la Canal 3. În celălalt meci al serii, Juventus Torino găzduiește campioana Germaniei, Bayern Munchen.