Noutăţi

21.11.2012 10:47

Benfica - Celtic 2-1, dar "vulturii" trebuie să răpună Barcelona, pe Camp Nou, pentru calificare!

Benfica a învins pe teren propriu Celtic, scor 2-1, luând o opţiune serioasă pentru calificarea în optimile de finală.
Portughezii sunt la egalitate de puncte cu scoţienii, 7, dar trupa din Glasgow are un meci mai uşor în ultima etapă, contra ruşilor de la Spartak Moscova. Pe "Da Luz", golurile au fost marcate de Ola John (7) şi Garay (71), respectiv Samaras (32).
Ştiind că doar o victorie le lasă şanse pentru faza următoare, lusitanii şi-au luat cu asalt adversarul aşezat disciplinat pe teren, într-un sistem 4-4-2 echilibrat, bazat pe posesie. Benfica a început ca din tun şi a marcat la prima acţiune periculoasă, prin fostul coşmar al Stelei, Ola John, transferat de la Twente Enschede.
Până la pauză însă, golgheterul grec Giorgios Samaras a izbutit egalarea, transformând în gol pasa oferită de Mulgrew. S-a intrat cu 1-1 la cabine, scor care a fost modificat abia în ultimele 20 de minute, de fundaşul Garay. A fost o fază creată 100% de fundaşii centrali ai lui Jorge Jesus, care în urma victoriei au urcat pe locul secund în grupă şi speră la clemenţă din partea Barcelonei, în ultima etapă.
În meciul tur dintre Celtic şi Benfica a fost 0-0, astfel că, la egalitate de puncte după şase etape, portughezii vor merge mai departe graţie rezultatelor directe. Celtic trebuie să bifeze toate punctele pe teren propriu, contra lui Spartak Moscova, care nu mai are nicio şansă la calificarea în primăvara europeană.
Sursa: digisport.ro