Noutăţi

21.11.2012 09:29

BATE Borisov - Lille 0-2, iar bieloruşii se califică în primăvară

Miracolul "BATE Borisov" s-a consumat în etapa a 5-a a grupei F a Ligii Campionilor. Bieloruşii lui Viktor Goncharenko au fost învinşi pe teren propriu de Lille, scor 0-2, după golurile marcate de Sidibe ('14) şi Bruno ('31). Remiza dintre Valencia şi Bayern le-a eliminat însă pe ambele din competiţie.

Cea mai bună echipă din Belarus a început excepţional faza grupelor, strângând 6 puncte după primele trei etape. Cel mai probabil însă, aceasta va fi şi zestrea finală a lui BATE, care a capotat în faza a doua şi a pierdut prim-planul calificării în optimi, fiind nevoită să se mulţumească cu un loc în Europa League. Performanţă, totuşi, deloc de ignorat a echipei din spaţiul ex-sovietic!

Lille, cu mai multe rezere în primul "11", a învins la Borisov cu 2-0, dar deoarece a pierdut meciul tur cu 1-3, BATE are asigurat accesul în Europa League, graţie golului în plus marcat în deplasare. Oaspeţii au terminat meciul de la Borisov în 10 oameni, după eliminarea marcatorului Sidibe, care a încasat două cartonaşe galbene.

În acest moment, BATE are 6 puncte, iar Lille 3, însă rezultatele din ultima etapă nu vor mai schimba ecuaţia calificării în primăvara Europa League. Pentru francezi a fost prima victorie în actuala ediţie, dar aceasta nu a contat decât pentru palmares. În ultima rundă, BATE se deplasează pe terenul lui Bayern Munchen, iar Lille primeşte vizita Valenciei.

Sursa: digisport.ro