Noutăţi

22.11.2012 10:32

VIDEO Ajax - Borussia Dortmund 1-4. Nemții au distrus lăncierii la Amsterdam

Poate liderul surprinzător al Grupei D, dacă ținem cont de adversare, Real Madrid și Manchester City, și-a văzut în continuare de parcursul impecabil din această ediție a Ligii Campionilor.

Elevii lui Jurgen Klopp n-aveau deloc o misiune ușoară la Amsterdam, mai ales că pentru olandezi aceasta era ultima șansă pentru a mai prinde un loc în primăvara Champions League. Dar, Dortmund a arătat încă din start cine e șeful, atunci când Reus a adus asistența la tăcere.

“Lăncierii“ n-au dezarmat și au continuat să lupte pentru a marca mai întâi golul egalizator. Numai că cei care au marcat au fost tot cei din Dortmund, care au majorat diferența prin Gotze. Apoi, Lewandowski a rezolvat de tot datele problemei prin reușita din minutul 41, care, practic, califica Borussia în optimile Champions League și trimitea Ajaxul doar în lupta pentru “16“-imile Europa League.

Repriza a doua n-a mai contat decât pentru statistică. Același Lewandowski a ridicat scorul la 4-0 spre un scor umilitor cu care nu se mai ântâlniseră de foarte mult timp cei de la Ajax tocmai la ei acasă. Lecția de fotbal predată de nemți, tocmai în fieful uneia dintre cele mai galonate academii de fotbal din lume, spune totul despre nivelul la care a ajuns Dortmund în acest moment.

Când chiar nu mai credea nimeni, olandezii au salvat, cât de cât onoarea, prin Hoesen, care a evitat umilința totală.

Ajax Amsterdam - Borussia Dortmund 1-4
Au marcat: Hoesen 87 / Reus 8, Gotze 36, Lewandowski 41 și 67

Ajax
Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind - Enoh (Hoesen 64), C. Poulsen (Schone 46), Eriksen - Lukoki, De Jong, Boerrigter (Fischer 73)
Antrenor Frank de Boer

Borussia
Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Reus (Schieber 79), Gundogan, Bender (Perisic 63), Grosskreutz - Gotze (Blaszczykowski 70), Lewandowski
Antrenor: Jurgen Klopp