Noutăţi

22.11.2012 10:41

VIDEO Zenit – CF Malaga 2-2, iar ruşii sunt eliminaţi din competiţia pe care iniţial plănuiau să o câştige

Malaga a irosit un avantaj de două goluri la Sankt Petersburg, încheind la egalitate meciul cu Zenit, scor 2-2. Rezultatul le asigură însă ibericilor locul 1 în grupa C, în vreme ce echipa lui Luciano Spalletti este eliminată din UCL şi are şanse limitate să prindă primăvara Europa League.

Nici nu începuse bine meciul din Rusia, că Zenit era condusă deja cu 2-0! Buonanotte a deschis scorul în minutul 8, după o cursă excelentă a lui Seba Fernandez, iar oaspeţii şi-au dublat avantajul la doar 100 de secunde distanţă, prin pasatorul de la primul gol. Malafeev a greşit impardonabil, pasând mingea direct la Santa Cruz, care l-a deschis în careu pe Fernandez, iar uruguayanul nu l-a iertat pe goalkeeperul rus.

Cu greu şi-au revenit din şoc cei de la Zenit, care au ameninţat apoi poarta lui Willy Caballero prin eforturile vedetei Hulk. Brazilianul nu a putut schimba însă rezultatul până la pauză, iar Malaga a intrat la cabine cu un avantaj confortabil - cel mai rapid de două goluri din istoria UCL, din 1994 încoace, când Salzburg făcea instrucţie cu AEK, la Atena.

Chiar dacă Malaga a pierdut doar una din ultimele 11 deplasări europene, Zenit a reuşit să întoarcă meciul în partea secundă. Revenit după aproape 9 luni de pauză, cauzată de o accidentare, portughezul Danny a redus din handicap imediat după reluare. A fost momentul în care Luciano Spalletti a dictat un atac total al echipei sale, iar Malaga nu a reuşit să profite de spaţiile create.

Kerzhakov a mai semnat două şanse mari până la mult-aşteptatul gol egalizator. Fayzulin a şutat necruţător în minutul 86, la o fază la care Danny a scos de pe linia porţii o minge şutată de un coleg! Pe final însă, gazdele nu au reuşit să atace victoria, iar Zenit a terminat meciul în 10 oameni, după eliminarea lui Bystrov, din prelungiri.

Acum, Zenit nu se mai poate califica în optimi, dar ei mai speră la un loc între ultimele 16, în condiţiile în care trupa lui Spalletti depinde enorm de jocul rezultatelor în acest moment.

În ultima etapă, Malaga primeşte vizita lui Anderlecht Bruxelles. În tur, Malaga trecuse de Zenit cu un sec 3-0. În aceste condiţii, obiectivul propus de Gazprom la începutul sezonului - câştigarea UCL - pare ridicol la final de an 2012.

ECHIPELE DE START

Zenit (4-3-3): Malafeev - Anyukov (82 Bystrov), Bruno Alves, Lombaerts, Hubocan - Witsel, Denisov, Shirokov (71 Fayzulin) - Hulk, Kerzhakov, Danny. Antrenor: Luciano Spalletti

Malaga (4-4-2): Caballero - Jesus Gamez, Demichelis (46 Weligton), Onyewu, Eiliseu - Fernandez (76 Juanmi), Toulalan, Ignacio Camacho, Duda (63 Portillo) - Buonanotte, Santa Cruz. Antrenor: Mauricio Pellegrini