Noutăţi

22.11.2012 10:57

VIDEO Anderlecht - AC Milan 1-3. Gol de poveste reuşit de fundaşul Mexes

AC Milan şi-a asigurat calificarea în optimile de finală după un 3-1 spectaculos cu Anderlecht, la Bruxelles. Philippe Mexes a marcat un gol superb în minutul 71, iar celelalte reuşite au fost semnate de golgheterul El Shaarawy (47) şi Pato (90+1), respectiv De Sutter (78) pentru belgieni.

Anderlecht venea după cinci victorii consecutive în toate competiţiile, dar echipa lui Van den Brom n-a avut nicio şansă în faţa "diavolilor" înfometaţi de succese. Doar un singur jucător al italienilor a mai "supravieţuit" din echipa milaneză care învingea pe Constant Vanden Stock în 2006, cu golul lui Kaka (2006). Daniele Bonera, eliminat în acel meci, nu a fost disponibil însă miercuri seară, iar Max Allegri a trebuit din nou să alcătuiască o formulă defensivă experimentală.

Nu a contat prea mult. Deşi s-a intrat cu 0-0 la pauză, AC Milan a deschis scorul imediat după reluare, cu o execuţie clinică a egipteanului El Shaarawy, autor a jumătate din golurile reuşite de echipa sa în acest sezon! Ce era mai bun avea să vină abia mai târziu. În minutul 71, la o banală lovitură liberă, fundaşul central francez a izbutit o foarfecă pe spate excepţională, de la 16 metri, execuţie care a catapultat balonul sub transversala unui Proto neputincios. La faza premergătoare, Nuytinck a fost eliminat direct de arbitrul Damir Skomina.

Degeaba a marcat apoi De Sutter pentru gazde, pentru că Alexandre Pato a dat lovitura decisivă în prelungiri, încheind astfel un meci de povestit nepoţilor de către fanii milanezi. În urma acestui rezultat, Milan s-a calificat mai departe, alături de Malaga, în vreme ce Anderlecht şi Zenit rămân să lupte pentru locul 3, care duce în primăvara Europa League.

ECHIPELE

Anderlecht (4-2-3-1): Proto - Gillet, Kouyate, Nuytinck, Deschacht - Kljestan, Biglia - Bruno (66 Iakovenko), Praet (75 De Sutter), Jovanovic (77 Canesin) - Mbokani. Antrenor: John Van der Brom

AC Milan (4-3-3): Abbiati - De Sciglio, Mexes (79 Zapata), Yepes, Constant (73 Emanuelson) - Montolivo, De Jong, Nocerino - Boateng, Bojan (67 Pato), El Shaarawy. Antrenor: Max Allegri