Noutăţi

12.12.2018 10:17

Povestea copilăriei lui Manuel Neuer, unul dintre cei mai buni portari din lume

Manuel Neuer, unul dintre cei mai buni portari din lume, şi-a dezvăluit povestea copilăriei înaintea meciului de Liga Campionilor cu Ajax Amsterdam. Goalkeeper-ul german de la Bayern Munchen a îndrăgit jocul cu balonul încă de la o vârstă fragedă. Juca fotbal peste tot unde găsea mingea, iar peripeţiile erau la ordinea zilei.

"În copilărie jucam fotbal peste tot: afara, în casă cu fratele, în living. Am distrus câteva ghiveciuri, am făcut varză din flori, iar totul a culminat cu o vază spartă", a povestit portarul Bayern Munchen, Manuel Neuer.

Manuel Neuer a recunoscut că de la început nici nu s-a gândit să devină portar, iar motivul era unul hilar.

"Am crescut la Gelsenkirchen, jucam fotbal în curte cu prietenii. Îmi doream să fiu jucător de câmp, pentru ca nu vroiam să mă murdăresc. Terenul nu era cel mai bun şi avea noroi în faţa porţii. Nimeni nu dorea să se murdărească. Din acest motiv am preferat să fiu jucător de câmp", a spus portarul Bayern Munchen, Manuel Neuer.

Până la urmă, Neuer a devenit unul dintre cei mai buni portari din lume şi a câştigat cele mai importante titluri din fotbal, printre ele și cel de campion mondial cu echipa naţională a Germaniei, dar şi Liga Campionilor cu Bayern Munchen.

Maneul Neuer are în prezent 32 de ani, însă nici nu se gândește să se oprească aici. El speră să repete performanţele cât mai curând cu putință.

Echipa sa, Bayern Munchen, este deja calificată în optimile de finală ale actualei ediții a Ligii Campionilor, însă mai are de disputat un meci important în ultima etapă a fazei grupelor, cel cu Ajax Amsterdam. Miza este primul loc în grupa E.

Partida Bayern Munchen - Ajax Amsterdam se va disputa pe stadionul Johan Cruyff din capitala Olandei şi va putea fi urmărită în transmisiune directă la Canal 3 cu începere de la ora 22:00.

Sursa Foto: prosport.ro