Noutăţi

05.12.2012 12:03

Campioana Angliei ratează și Europa League. Manchester City doboară recordurile negative

Victoria obținută de Borussia Dortmund, 1-0, pe teren propriu, în ultimul meci din grupele UEFA Champions League, contra lui Manchester City, a stabilit mai multe recorduri negative în dreptul campioanei Angliei. În primul rând City este eliminat din competițiile europene, ratând și accederea în primăvara Europa League.

Astfel, din cauza golului marcat de Julian Schieber în minutul 57, City devine formația engleză cu cele mai puține puncte strânse în istoria grupelor Champions League, doar 3, și totodată singura formație engleză care nu reușește să câștige vreun meci în faza grupelor celei mai importante competiții continentale a cluburilor.

În acest sezon de Champions League, City a scos un egal acasă, 1-1, cu Borussia, un altul, tot la Manchester, cu Ajax, 2-2, și de asemenea un 1-1 contra Realului.

Este al doilea an consecutiv când campioana Angliei nu reușește să ajungă în faza eliminatorie a UEFA Champions League,s ezonul trecut Manchester United terminând pe trei într-o grupă în care ultima a fost Oțelul Galați.

Sursa: digisport.ro