Noutăţi

14.02.2013 09:08

Defensiva l-a trădat pe Lucescu. Şahtior, egal cu Dortmund (2-2)

Trupa lui Mircea Lucescu şi Raţ a condus de două ori, însă gafele la marcaj în defensivă au pus-o pe Borussia în postura de favorită la calificare.

Duelul revelaţiilor Ligii s-a încheiat fără învingător, Şahtiorul lui Mircea Lucescu făcînd ieri doar 2-2 cu Dortmund.

Borussia a dat tonul la ofensivă şi Piatov a apăsat butonul de panică (17), la un corner. Noroc că l-a salvat transversala, la capul pus de Hummels din 9 metri! Deloc obişnuită să fie dominată acasă, Şahtior, cu Raţ integralist a suferit vizibil.

Statistica primei jumătăţi de oră confirmă: 3-11 la şuturi spre poartă! Tot fazele fixe au produs ocaziile mari. Srna a profitat de o lovitură liberă, executînd peste zid. Nu formidabil, doar că Weidenfeller s-a fîstîcit şi a scos mingea din plasă (31). De sub căciula groasă trasă pe ochi Lucescu emana fericire. Avea pregătit şi planul B, ştia să joace şi pe contraatac!

Nu bănuia ce gol stupid vor încasa ai săi în 10 minute. Fernandinho şi Cigrinski au căzut hilar ca popicele, după ce Lewandowski luftase la preluare, invitîndu-l să egaleze! Putea fi 2-1 la pauză la dubla ocazie Taison-Teixeira, şutul ultimului din unghi fiind scos de pe linie cu pieptul de Schmelzer.

La fel de deschisă a rămas lupta în mitanul doi. Cînd a intrat în joc şi inspiraţia lui Lucescu. L-a scos pe Taison, înlocuitorul lui Willian, mizînd pe alt brazilian, Douglas Costa. Care, după doar 6 minute, a readus avantajul: 2-1. Rakiţki s-a revanşat cu o pasă lungă, Costa s-a strecurat printre stoperii nemţi şi a punctat superb din semifoarfecă.

Imediat, Lewandowski a trecut la o palmă de "dublă"! Fazele fixe au fost însă coşmarul lui Il Luce. Alt corner şi Hummels n-a mai iertat, egalînd cu capul de lîngă Fernandinho. 0-0 dorit de antrenorul român în retur nu-l mai trimite în "sferturi".

ŞAHTIOR - DORTMUND 2-2
(Srna 31, Douglas Costa 68 - Lewandowski 41, Hummels 87)

ŞAHTIOR: Piatov - Srna, Rakiţki, Cigrinski, Raţ - Fernandinho, Hubschman - Alex Teixeira (84 Eduardo), Mhiratian, Taison (62 Douglas Costa) - Luiz Adriano. Antr: M. Lucescu

DORTMUND: Weidenfeller - Piszczek, Felipe Santana, Hummels, Schmelzer - S. Kehl, Bender - Blaszczykowski (80 Leitner), Gotze, Reus (90+1 Schieber) - Lewandowski. Antr: J. Klopp

A arbitrat Howard Webb (Anglia)
Returul se va juca pe 5 martie.

SURSA: gsp.ro