Noutăţi

23.10.2012 17:38

Super-Șahtior are 21 de victorii consecutive în Ucraina și e neînvinsă de 11 luni în meciuri oficiale!

Șahtior Donețk o va întâlni în această seară pe laureata Ligii Campionilor, Chelsea, într-un meci care va avea loc de la 21:45, transmis exclusiv în direct pe Canal3 şi ucl.canal3.md.

Chiar dacă la prima vedere poate părea disproporționat, duelul de pe Donbass Arena ar trebui să-i dea destule bătăi de cap lui Roberto Di Matteo. Echipa lui Mircea Lucescu pur și simplu mărșăluiește în campionatul Ucrainei, unde în weekend-ul trecut a ajuns la cea de-a 21-a victorie consecutivă, după 2-1 acasă, cu Ilitchivets Mariupol.

Surpriza și mai mare vine din faptul că Șahtior nu a mai cunoscut gustul înfrângerii în meciuri oficiale de 11 luni, indiferent că vorbim de campionatul intern, Cupa Ucrainei sau cupele europene!

În același timp, alături de Manchester United, Șahtior este considerat clubul cel mai stabil la nivelul conducerii tehnice, dar și la cel al lotului. Mircea Lucescu se află pe banca echipei lui Rinat Ahmetov din vara lui 2004, pe care a condus-o până acum la șase titluri, patru Cupe și Cupa UEFA, în ediția 2009-2009.

Nota bene, nouă dintre titularii din finala câștigată atunci cu Werder Bremen cu 2-1, după prelungiri, se află în continuare la Donețk: Răzvan Raț, Dario Srna, Tomas Hubschmann, Willian, Fernandinho și Luiz Adriano sunt acum piese de bază în angrenajul lui Lucescu sr., în vreme ce Ilsinho, care s-a întors în Brazilia în 2010, va reveni la Donețk din ianuarie 2013!

Sursa: digisport.ro