Noutăţi

22.10.2012 20:17

Lucescu: “Suntem la nivelul englezilor, vom face un meci mare!“

După două etape din grupele Champions League, Șahtiorul lui Mircea Lucescu ocupă, în Grupa E, un onorant loc doi, dar la egalitate cu liderul Chelsea (ambele cu puncte). Marți seară, pe “Donbass Arena“, “minerii“ vor primi vizita campioanei Europei, dar tehnicianul român de 67 de ani nu se sperie.

“De când sunt la Șahtior, este pentru prima dată, când vom juca împotriva campioanei europene en-titre, Chelsea. Este un moment de mare ambiție și de motivație pentru jucătorii mei. Și pentru fanii noștri este o mândrie pentru că vom găzdui o mare echipă pe stadionul nostru“, a spus Lucescu.

Şahtior este una dintre cele mai în formă echipe de pe continent, cu 12 victorii în tot atâtea etape. Ucrainenii nu au pierdut niciodata in faţa unei formaţii din Anglia, înregistrând 3 victorii şi un egal.

Meciul cu Şahtior reprezintă o premieră și pentru Chelsea. Londonezii nu au mai jucat niciodată în Ucraina. Pe “Donbass Arena“ vor evolua vedete precum Eden Hazard, Torres sau Juan Mata.

“Indiferent de rezultat, vom avea de câștigat la toate capitolele. Dacă am fi disputat un amical cu Chelsea ne-ar fi costat, probabil, 1,5 milioane de dolari. Așa că Șahtior n-are ce pierde acum. Dacă vom obține un rezultat pozitiv, acesta va fi mare“, a mai spus Lucescu.

Cel mai titrat antrenor român are ambiția ca Șahtior să practice un fotbal de nivel european.

“Sunt convins ca Șahtior evoluează în acest moment mai bine decât toate echipele din grupa noastră. Jucăm mult mai spectaculos, mai ofensiv. Vreau ca echipa mea să adopte aceeași atitudine ți la meciul cu englezii. Acest joc va fi de cel mai înalt nivel, sunt sigur“, a conchis Lucescu.

Sursa: Digisport