Noutăţi

07.11.2012 14:12

Mircea Lucescu e ultimul antrenor care a învins pe Stamford Bridge, în grupele Champions League

Mircea Lucescu are amintiri plăcute de pe Stamford Bridge, stadionul unde echipa sa, Shahtior, joacă împotriva lui Chelsea. Românul e ultimul antrenor care a învins pe arena londoneză în grupe, în cea mai importantă competiție continentală a cluburilor, pe vremea când antrena pe Besiktas Istanbul.

Pe 1 octombrie 2003, Besiktas a câștigat cu 2-0 după dubla lui Sergen Yalcin, din minutele 23 și 28. La Chelsea, Adrian Mutu a fost titular în echipa antrenată de Claudio Ranieri, în vreme ce la Besiktas a fost în primul 11 Daniel Pancu.

"Claudio Ranieri era antrenorul lui Chelsea atunci și aveau câșiva jucători foarte buni, dar noi am venit aici să ne facem jocul și am reușit. Dar nu doar cu Besiktas am avut succes împotriva cluburilor engleze. Galatasaray a învins pe Liverpool, iar cu Shahtior am bătut pe Tottenham, Fulham, Arsenal și Chelsea.", a declarat Mircea Lucescu.

"Jucătorii mei știu foarte bine că absolut toate echipele din Champions League pot fi învinse, deci, și Chelsea. În campionat poți face greșeli și le poți îndrepta. În Champions League orice înfrângere e mult mai importantă.", a adăugat tehnicianul lui Shahtior înainte disputei de la Londra.