Предупреждение для общественных мест

În atenţia distribuitorilor de serviciu de programe si localurilor publice care retransmit serviciul de programe ale postului TV „PRIME” sau „CANAL 3”

NOTIFICARE

Aducem la cunoştinţă că, UEFA a oferit companiei ICS „General Media Group” SRL drepturi exclusive pentru difuzarea meciurilor din UEFA Champions League pentru perioada 2012-2018 pe teritoriul Republicii Moldova. Difuzarea meciurilor de fotbal, inclusiv secvenţelor de scurtă durată şi imaginilor (fotocardu) ale meciurilor din Champions League poate fi realizat exclusiv doar de ICS „General Media Group” SRL în format de TV, Internet şi mobil.

Începând cu 23 octombrie 2012, postul de televiziune „Canal 3” va difuza în direct, în eter şi în reţelele de cablu a distribuitorilor de servicii, partidele jucate în Liga Campionilor, iar semifinalele și finala vor fi difuzate de postul de televiziune „Prime”.

În conformitate cu prevederile art. 11, 28, 32, 36, 52 Legii nr. 139 din 02.07.2010 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, art. 18 Codul Audiovizual, postul de televiziune „Canal 3” a interzis tuturor radiodifuzorilor şi distribuitor de serviciu aflaţi sub jurisdicţia Republicii Moldova difuzarea, demonstrarea şi comunicarea publică, transformarea, adaptarea, preluarea sau alte modificări, inclusiv retransmiterea sau reproducerea meciurilor din Champions League, secvenţelor de scurtă durată şi imaginilor (fotocadru) meciurilor din UEFA Champions League pentru perioada 2012-2018 în format de TV, Internet şi mobil.

Localurile publice (baruri, cafenele, terase, restaurante, etc.) care vor efectua difuzarea meciurilor de fotbal, inclusiv secvenţelor de scurtă durată şi imaginilor (fotocardu) ale meciurilor din Champions League pentru perioada 2012-2018 în format de TV, Internet şi mobil, inclusiv retransmiterea ofertelor prezentate de distribuitorii de servicii prin reţelele de cablu ale altor mijloace de informare sau radiodifuzori (inclusiv recepţionarea semnalelor altor difuzori prin satelit) se va considera încălcarea gravă a drepturilor de exclusivitate deţinute de postul de TV „CANAL 3” şi „PRIME”.

Conform art. 54 Legea nr. 139 din 02.07.2010 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, încălcarea drepturilor garantate prin lege, atrage răspundere civilă, contravenţională sau penală.

Orice radiodifuzor sau distribuitor de serviciu aflat sub jurisdicţia Republicii Moldova, persoană fizică sau juridică, care va încălca drepturile exclusive ale postului de televiziune „Canal 3” şi „PRIME” protejate de lege, instantaneu va fi acţionat în instanţa de judecată, inclusiv vom sesiza autorităţile competente pentru aplicarea măsurilor, procedurilor şi remediilor stabilite de legislaţia în vigoare.